AİBÜ Matematik Topluluğu, Öğrencilikte Motivasyon Problemini Konuştu

İnsanların; öğrencilik, iş ve özel yaşama dair sıklıkla şikayet ettikleri motivasyon sorunu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Matematik Topluluğu tarafından düzenlenen eğitim seminerinde ele alındı. Seminerde konuşan Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seyit Rıza Tiğrek, insanların başarıda bir engel olarak gördükleri sorunları ve bunları aşmada yaşadıkları motivasyon problemlerini anlattı.

Tiğrek, çok zor engeller olsa bile kendini geliştirmenin ve vaktini israf etmemenin yine insanın kendi elinde olduğuna dikkat çekti. ‘Yeni fikirler üretmenin sınırı yoktur.’ diyen Tiğrek, Apple’ın kurucusu Steve Jobs’u örnek göstererek, “Steve Jobs Apple’ı yaptığı zaman font konseptini ortaya çıkarıyor; değişik boy ve oranları koyabilecek tasarımı geliştiriyor. Üniversiteyi tamamlayamamış ama üniversitede kaligrafi dersi almış. Üstelik hayatta da ne işe yarar diye düşünmeden almış. Bu önemli. Çünkü bugün yaptığımız şeylerin ileride hayatımızı nasıl etkileyeceğini bilemiyoruz. Bir kaligrafi merakının bugün tüm teknolojiye yön verdiğini görüyoruz. Motivasyon problemi yaşıyorsanız bilin ki kendinize sınır koyuyorsunuz demektir. Sınırlarımızın kalkması gerekiyor, çünkü yeni fikirler üretmenin sınırı yoktur.” diye konuştu.

Önceki İçerikAİBÜ Mimarlık Bölümü Geçici Sergi Alanı Açılışı
    Sonraki İçerikİletişimde Ustalık Zirvesi-8-9 Nisan 2015’te AİBÜ’de