Tarık Buğra Tüm Yönleriyle AİBÜ’de Konuşuldu

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Nizam, Fikir ve Kültür Topluluğu tarafından ‘Tarık Buğra’ konulu panel düzenlendi. Kongre Merkezindeki panele, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, Yurt-Kur Bolu Bölge Müdürü Şerafettin Çilkara ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

    AİBÜ’de öğrenim gören öğrencilerin gerçekleştirdiği panelin ardından konuşan Rektör Coşkun, ünlü yazarımız Tarık Buğra ile ilgili böyle bir paneli düzenledikleri için öğrenciler ile emeği geçenlere teşekkür etti ve gençlere seslenerek edebiyat, sanat, kültür ve bilimle ilgilenmelerini istedi. Coşkun, kitap yazmanın kolay olmadığını, bunun için ciddi bir birikime ihtiyaç olduğunu ifade ederek, Tarık Buğra’nın Türk ve dünya edebiyatı için önemine değindi.

    Eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü de, sanat ve edebiyatı öğrendiği Tarık Buğra’nın Türk ve Dünya edebiyatı için çok önemli bir yazar olduğunu, ‘Küçük Ağa’ gibi ‘aykırı’ ve ‘gerçekçi’ romanlar yazdığını anlattı. Güçlü, paneli düzenleyen öğrencilerin Tarık Buğra’yı çok iyi özümsediklerini de belirterek öğrencileri tebrik etti.

    Önceki İçerikUlusal Gençlik Sempozyumu AİBÜ’de!
    Sonraki İçerikAİBÜ Öğrencileri Merkez Bankasında