Üniversitemizde Öğrenci Kayıtları Başladı

    2013-2014 akademik yılında yaklaşık 6 bin yeni öğrencinin eğitim göreceği Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) kayıtlar başladı. Adana ve Şanlıurfa’dan İstanbul ve Tokat’a kadar yurdun dört bir yanından üniversitemize gelen öğrenciler, fakültelerde kayıtlarını yaptırmaya başladı. Kayıt işlemleri sırasında oldukça heyecanlı olan öğrenciler, AİBÜ’yü kazanmaktan mutlu olduklarını dile getirdiler.

    Yeni dönemde AİBÜ’de öğrenim görmeye hak kazanan yaklaşık 6 bin öğrenci, internetten yapılan ön kayıt işlemlerinin ardından fakültelere gelerek kesin kayıtlarını yaptırmaya başladı. Kayıtlar 6 Eylül Cuma günü sona erecek.

    Rektör Coşkun: “Üniversitemize Hoş Geldiniz”

    AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, öğrenci kayıtları ile ilgili bir açıklama yaparak, AİBÜ ailesinin yeni üyelerine ‘Hoş Geldiniz’ dedi. Rektör Coşkun, “Tüm öğrencilerimize eğitim hayatlarının yeni döneminde başarılar diliyorum. Bolu’nun iki metropol arasındaki konumu ve doğal güzellikleri, üniversitemizi tercihte önemli bir neden. Bir diğer neden ise eğitimdeki kalitemiz. Özellikle son dört yıl içerisindeki hizmetlerle teorik bilginin yanı sıra öğrencilerimiz için laboratuvarlar, bilgisayarlar, atölyeler gibi uygulama ve araştırma imkanlarına yenilerini kazandırdık. Hem öğrencilerimiz hem velilerimiz her açıdan çok güzel bir üniversiteye geldiklerinden emin ve güven içerisinde olsunlar.” şeklinde konuştu.

    AİBÜ Öğrenci Konseyi’nden Yeni Öğrencilere Destek

    Bu arada AİBÜ Öğrenci Konseyi üyeleri de kayıtlar sırasında öğrencilere yardım ediyorlar. Üzerinde ‘Bana Sor’ yazan tişörtler giyen yaklaşık 50 öğrenci, fakültelerdeki kayıt işlemlerini tamamlamaya çalışan öğrencilerin sorularını cevaplıyor. Bolu ve AİBÜ hakkında yeni öğrencileri bilgilendiren konsey üyeleri, fakülte, bölüm, barınma, ulaşım ve burs gibi çeşitli konularda da öğrencilere yardımcı oluyorlar.

    AİBÜ’yü kazanarak kayıt işlemlerini gerçekleştiren öğrenciler duygularını paylaştılar.

     Elif Temel: Maliye Bölümü’nü kazandım. Burası benim 1. tercihimdi. Bu bölümün olacağını tahmin etmiyordum, kazandığımı öğrenince hem çok şaşırdım hem de sevindim. İstanbul’dan geliyorum. Biraz yabancılık hissediyorum şu anda ama AİBÜ çok güzel bir üniversite, çok beğendim. Özel bir yurtta kalmayı düşünüyorum.

    Şükrü Albayrak: AİBÜ’ye Şanlıurfa’dan çok isteyerek geldim. Burada Kimya Bölümü’nde okuyacağım. Bu bölüm 2. Tercihimdi. İlk tercihimde zaten AİBÜ Matematik Bölümü’ydü. Burada olmaktan çok memnunum.

    Nimet Göçmen: 3. tercihim olan İktisat Bölümü’nü kazandım. Adana’dan geliyorum, sadece 1 saat kadar önce AİBÜ’ye geldim ve kayıt işlemlerimle uğraşıyorum. Bu okula isteyerek geldim ve memnunum.

    Melike Havva Duyuş: Gebze’den geliyorum. Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği’ni kazandım. Bu bölümü çok istiyordum. Burası 5. tercihimdi. Güzel bir üniversite, iyi ki gelmişim diyorum, şu anda çok mutluyum burada olmaktan.

    Merve Ölmez: 7. tercihim olan İngilizce Matematik Bölümü’nü kazandım. İstanbul’dan geliyorum. Biraz özlem duyacağım ama şu anda burada olmaktan mutluyum. AİBÜ’nün çok güzel bir kampüsü var, güzel bir üniversite olduğunu düşünüyorum. En büyük sorunum ikinci öğretim olduğum için harç ödemesi.

    Pınar Coşkun: AİBÜ’ye İzmit’ten geliyorum. Çok istediğim Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü kazandım. Şu anda mutluyum. Üniversitemin burs imkanlarını araştırıyorum.

    Emre Güneş: Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü’nde okuyacağım. Çorum’dan geliyorum ve en büyük sorunum barınma. Şu anda yurtları araştırıyorum. Bunun dışında başka bir problemim yok. AİBÜ’yü çok sevdim ve burada olmaktan dolayı mutluyum.

    Şenol Çetin: Boluluyum. Ben de Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü’nü kazandım. Bilgisayar Mühendisliği’nde okumak istiyordum ama olmadı. Doğup büyüdüğüm şehirde olacağım ve AİBÜ’de eğitim alacağım için memnunum. Bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum.

    Önceki İçerikAİBÜ Rektörlüğü 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
    Sonraki İçerikMezunumuz Tuğba Genç, Hayrat Kaymakamı Oldu