AİBÜ, Columbia Üniversitesinden Akademisyenleri Ağırladı

    Columbia Üniversitesi’nden Eğitim ve Psikoloji Profesörü Deanna Kuhn ile işletme ve pazarlama profesörü Prof Dr Noel Capon 4-7 Ağustos 2013 tarihleri arasında Üniversitemizde dersler, seminerlere ve panellere katıldı.

    Konferans ve panellere Prof. Dr. Mehmet Bahar, Türkiye’deki farklı üniversitelerden lisans üstü öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Eğitim Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi (EFDEK) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bahar ikinci gün düzenlenen panelden önce bir konuşma yaptı. Konuşmasında yabancı üniversitelerle akademik bilgi paylaşımına büyük önem verdiklerini belirtti. Bu çerçevede özellikle AİBÜ’nün 20. Kuruluş yıldönümü etkinliklerinde birçok yabancı akademisyeni üniversitemize davet ettiklerini ve üniversitemiz akademisyenlerinin de yurtdışında akademik faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. Konuşmaların ardından panellere geçildi.

    Prof. Dr. Deanna Kuhn, Prof. Dr. Noel Capon ve Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Kılınç 6 Ağustos 2013 tarihinde ‘Writing high-quality papers in social sciences: Certain tips’ isimli panelde araştırma yapma ve makale yazma ile ilgili bazı ipuçları üzerine tartıştılar. Aynı gün Prof. Dr. Deanna Kuhn ve Doç. Dr. Ahmet Kılınç ‘Eğitimde yeni trendler’ isimli ikinci paneli gerçekleştirdiler. Prof. Dr. Kuhn bilimsel düşünme becerileri üzerine sunum yaparken, Doç. Dr. Kılınç Türkiye’de öğretmen kimliğinin gelişimi üzerine bir sunum yaptı. Ayrıca, Prof. Dr. Noel Capon 5 Ağustos 2013 tarihinde ‘Managing Global Consumers’ isimli konferansı gerçekleştirdi.

    Panel sonunda Columbia Üniversitesinden akademisyenlere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar tarafından üniversitemizin hatıra tabaklarından hediye edildi.

    Önceki İçerikİzzet Baysal Vakfından Seben’e Meslek Yüksek Okulu
    Sonraki İçerikBTSO Başkanı Ateş, Rektör Coşkun’u Ziyaret Etti