Rektör Coşkun, Yabancı Uyruklu Öğrencilerle İftarda Buluştu

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Rektör Prof.Dr. Hayri Coşkun’la iftar yemeğinde bir araya geldi.

    İftar Yemeğine, Rektör Coşkun’un yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Bahar, Öğrenci Konseyi Başkanı İlyas Taşkıran, öğrenci konseyi üyesi öğrenciler ve  Nijerya, Liberya, Kenya, Yeni Gine, Endonezya, Moğolistan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan ve Gürcistan’dan gelerek üniversitemizde öğrenim gören öğrenciler katıldı.

    Mercimek Çorbası, Taskebap, Salata ve Şekerpare’den oluşan mönünün ikram edildiği iftarda öğrenciler, Rektör Hayri Coşkun ve Rektör Yardımcısı Mehmet Bahar ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

    “İlk kez bir Rektör tarafından ağırlanmak bizi çok mutlu etti”

    AİBÜ Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Moğolistan’lı Jolbyek Shakamzata, “2008’de Üniversitemize gelen ilk yabancı öğrencilerden biriyim ve ilk kez bir rektörümüz, bizi bu şekilde ağırlıyor ve kendisiyle rahatça konuşabiliyoruz. Bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.

    Öğrencilerin talep ve şikayetlerini tek tek dinleyerek not eden Coşkun, tüm sorunlarla ilgileneceği sözünü verdi.  Rektör Coşkun, Üniversitede, dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilere eğitim vermekten mutlu olduklarını belirtti. Coşkun, “Yabancı Öğrenci sayısı üniversitelerimizde son dönemde daha da arttı. Bu sayı ne kadar fazla olursa o kadar iyi. Sizlerle tanışmaktan çok memnun oldum. Gerek Türkiye’de gerek kendi ülkelerinizde başarılarınızın devamını diliyorum.”dedi.

    AİBÜ Öğrenci Konseyi’nin 10 farklı ülkeden gelen öğrencileri buluşturduğu iftarda, öğrenciler Rektör Coşkun’a ülkelerini simgeleyen çeşitli hediyeler takdim ederken, yeni dönemde üniversitede “Yabancı Öğrenci Şenliği” düzenlenmesi kararlaştırıldı.

    Önceki İçerikAli Ericek İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii Temeli Dualarla Atıldı
    Sonraki İçerikBolu Protokolü, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun’un davetiyle üniversitedeki iftar yemeğinde bir araya geldi.