Rektör Yardımcısı Bahar, TRT Haber’in Konuğu Oldu

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektör Yardımcısı, Eğitim Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi (EFDEK) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bahar, 17 Haziran Pazartesi günü TRT Haber’de yayınlanan ‘Gündem’ programının konuğu oldu. Bahar, eğitim fakültelerinin sorunları ve öğretmenlik mesleğinin geleceği hakkında Burcu Altınyeleklioğlu’nun sorularını yanıtladı.

    Konuşmasında Eğitim fakültelerinin sorunları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Bahar, Fen Edebiyat fakülteleri ile Eğitim fakültelerinin kontenjan ve istihdam gibi alanlarda birbirlerine etkilerini karşılaştırdı. Asli görevi öğretmen yetiştirmek olan Eğitim fakülteleri ile bilim insanı yetiştiren Fen Edebiyat fakültelerini ülkemiz için ‘olmazsa olmaz’ olarak değerlendiren Prof. Dr. Bahar, sorunların çözümünde söz sahibi olmak istediklerini söyledi. Bahar, şöyle konuştu:

    “EFDEK olarak eğer konu eğitimse, eğitim fakülteleri ve programları, öğretmen yetiştirilmesi ise hem konsey olarak hem Eğitim Fakültesi Dekanları olarak söz sahibi olmak istiyoruz. Gerek öğretmen yetiştirme politikaları gerek Eğitim fakülteleri ile ilgili her konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nın, EFDEK’in, Eğitim Fakülteleri Dekanlarının ve YÖK’te öğretmen çalışma grubunun koordineli bir şekilde hareket etmesi gerek. Çünkü bu ülkede öğretmenlerimizin kaliteli yetişmesi; bilgi, beceri, tutum ve değerler açısından donanımlı yetişmesi gelecek nesiller açısından daha kaliteli olmalarını sağlayacaktır.”

    Önceki İçerikProf. Dr. Bahar, EFDEK Başkanı Seçildi
    Sonraki İçerikGerede MYO’nun Projesine Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan Destek