Prof. Dr. Bahar, EFDEK Başkanı Seçildi

    Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi (EFDEK) 5’inci Olağan Çalıştayı’nda, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahar, EFDEK Başkanı seçildi.

    15-16 Haziran 2013 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalıştaya, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman ile 60’tan fazla eğitim fakültesi dekanı katıldı.

    Eğitim fakültelerinin durumu ile öğretmen yetiştirilmesine yönelik konuların ele alındığı çalıştayın sonunda şu kararlar alındı:

    1- Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeylerinde öğretmen yetiştirme yalnız Eğitim Fakültelerinin görevidir.
    2- Eğitim Fakülteleri dışında birimlerde veya merkezlerde öğretmen yetiştirmeyle ilgili hiçbir program yürütülemez.
    3- 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ortaöğretim fen ve matematik alanları eğitimi ile ortaöğretim sosyal alanlar eğitimi bölümleri bünyesindeki lisans programlarına öğrenci kontenjanları mutlaka verilmelidir.
    4- Eğitim ve Fen-Edebiyat Fakülteleri öğrencilerinin karşılıklı olarak çift ana dal yapmaları için gerekli olanaklar sağlanmalarıdır.
    5- Öğretmen yetiştirme ve Eğitim Fakülteleri ile ilgili her hususta MEB, YÖK Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu, EFDEK ve Eğitim Fakülteleri tam bir işbirliği içinde çalışmalıdır.
    6- Eğitim Fakültelerinin bünyesinde lisans programlarına ilişkin kararlar sadece istihdam odaklı ve başka fakültelerle ilişkili olmamalıdır.
    7- Öğretmen yetiştirmede alan eğitim bilgisinin, alan bilgisinden farklı olduğuna dikkat edilmelidir. Eğitim Fakültelerindeki ortaöğretim bölümlerinin temel amaçlarından birisi de alan eğitimi vermektir.
    8- Eğitim Fakültelerinde nitelikli öğretmen eğitiminin geliştirilmesi ve sürekliliği amacıyla yürütülmekte olan eğitim programlarının akreditasyon çalışmaları hızlandırılmalıdır.

    Önceki İçerikMudurnulu Minikler AİBÜ Ana Okulundaki Akranlarıyla Biraraya Geldi
    Sonraki İçerikRektör Yardımcısı Bahar, TRT Haber’in Konuğu Oldu