AİBÜ Bahar Şenliklerinde Yeni Türkü ve Aydilge Sahne Aldı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bahar Şenlikleri tüm coşkusuyla sürüyor. Bu yılki şenlik programı tamamen öğrencilerin yer aldığı tertip komitesi tarafından düzenleniyor. Farklı görüş ve düşünce yelpazesinde tüm öğrenci topluluklarının etkinlikleriyle renklenen AİBÜ Bahar Şenliği, bu yönüyle de fark oluşturdu.

    Rektörlükten Örnek Hassasiyet

    AİBÜ Bahar Şenliğinin ilk gününde Yeni Türkü Grubu sahne aldı. Konser öncesinde binlerce öğrenciye seslenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki terör saldırısı nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, “Bu türden terörist saldırılar milletimizin birlik ve beraberliğini hiçbir zaman bozamayacaktır. Hain saldırıların amacı millet olarak ümidimizi kırmak, morallerimizi bozmak. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz ve bizleri yıldıramayacaklar. ” dedi. AİBÜ Rektörlüğü tarafından, Türkiye’yi üzüntüye boğan Reyhanlı saldırısı nedeniyle şenlik programında bazı düzenlemelere gidilerek DJ Müzik Etkinlikleri iptal edildi. Konsere saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunularak başlandı. Grup Yeni Türkünün sevilen eserlerini seslendirdiği konseri, yaklaşık 20 bin kişi izledi.

    Bahar Şenliğinin ikinci gününde ise farklı tarzıyla genç sanatçı Aydilge sahne aldı. Yağan yağmura rağmen Aydilge’nin seslendirdiği şarkılara çok sayıda öğrenci eşlik ederek doyasıya eğlendi.

    Önceki İçerikAzerbaycan Milletvekili Paşayeva, Rektör Coşkun’u Ziyaret Etti
    Sonraki İçerikBolu’nun tarihine yeni bir ışık: Evliya Çelebi’nin izinde Bolu