Gündem, Sağlık

AİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine Görkemli Açılış

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal tarafından imzalanan protokolle Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne devredildi. Devir teslim töreninin ardından hastane, Bolu protokolü tarafından kurdele kesilerek resmen açıldı.

Törene, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, milletvekilleri Ali Ercoşkun, Tanju Özcan ve Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Gümüştekin ve Prof. Dr. Mehmet Bahar, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, merhum İzzet Baysal’ın kızı ve aynı zamanda İzzet Baysal Vakfı Başkan Yardımcısı Esin Avunduk ve eşi Cahit Avunduk, belediye başkanları, il müdürleri, partilerin il başkanları, dekanlar, başhekimler, öğretim üyeleri, İzzet Baysal Vakfı üyeleri ve işadamları katıldı. Açılış töreninden önce Rektör Prof. Dr. Coşkun, konukları karşıladı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, AİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin İzzet Baysal Vakfı’nın Bolu’ya kazandırdığı 130, üniversitemize kazandırdığı 29’uncu eser olduğunu vurgulayarak, “Üniversitemizin kurucusu merhum İzzet Baysal’ın adını taşıyan güzel bir tesisin daha üniversitemizin ve Bolu’nun hizmetine kavuşturulmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Dünya üniversitesi olma yönünde hızlı adımlarla ilerleyen ve dünya çapında tercih edilir bir üniversite oluyor. Bunları sağlayan merhum İzzet Baysal’ı rahmetle anıyorum, aile üyelerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Allah bundan sonrakileri de görmeyi nasip etsin”

Vakıf ile devletin işbirliği içerisinde İzzet Baysal’ın idealleri doğrultusunda O’na layık güzel bir eser daha yapıldığını vurgulayan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ise duygulanarak yaptığı konuşmasında, “Elbirliğiyle İzzet Baysal’a, Bolu’nun Babasına layık bir eser ortaya çıktı. Allah bundan sonrakileri de görmeyi nasip etsin.” dedi. Ahmet Baysal, İzzet Baysal Vakfının programında üniversitemiz için Seben’e Meslek Yüksekokulu yapılacağı müjdesini de verdi.

Konuşmaların ardından, AİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Vali İbrahim Özçimen, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal tarafından imzalanan protokolle Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne devredildi. Rektör Coşkun’un Ahmet Baysal’a plaket takdim etmesinin ardından hastane, Bolu Müftüsünün okuduğu dua sonrası Bolu protokolü tarafından kurdele kesilerek açıldı. Açılışın ardından protokol hastaneyi gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

AİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

12 bin metrekaresi kapalı 26 bin metrekare alan üzerine kurulan Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde ‘nörolojik rehabilitasyon’, ‘kas iskelet sistemi’, ‘romatizma’ ve ‘kardiyopulmoner’ hastaları tedavi oluyor. 1’er profesör, doçent ve yardımcı doçent ünvanlı öğretim üyeleri, 8 FTR uzmanı araştırma görevlisi, 3 Fizyoterapist, 1 FTR teknikeri, 10 idari ve 5 yardımcı personelin görev yaptığı hastanede; 5 poliklinik, 2 müşahade odası, tam teşekküllü biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuarları, röntgen cihazı, kemik dansitometresi bulunuyor.

Yatan hastalar için her serviste elektroterapi ünitesi ve egzersiz salonları olan 148 yatak kapasiteli hastanede, çocuk felci hastaları için pediatrik rehabilitasyon ünitesi ve Türkiye’de sadece birkaç merkezde bulunan robotik ünite bulunuyor. Hastanede aynı zamanda erkek ve kadın ayrı olmak üzere 2 termal jakuzi havuz, 2 termal büyük havuz ve 15 küçük havuz ve banyo yer alıyor.