AİBÜ’de ‘Ulusal Gençlik Sempozyumu’ Başladı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Sosyal Bilimler ve Münazara Topluluğu ile Alternatif Gösteri tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Ulusal Gençlik Sempozyumu’ bugün başladı.

    Kültür Merkezindeki sempozyumun açılışında konuşan AİBÜ Mengen MYO Müdürü Prof. Dr. Elif Yücetürk, Türkiye’de gençlik üzerine bu tür sempozyumların çok fazla yapılmadığını, bu nedenle Ulusal Gençlik Sempozyumunun hem üniversitemiz hem de Bolu için önem taşıdığını ifade ederek, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

    AİBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamer Kasım ise, üniversite yıllarında düzenlenen bu tür konferans, panel ve sempozyumların öğrenciler için derslerinden daha öğretici olduğunu, bu nedenle bu tür etkinliklerin üniversitemizde yapılmasını her zaman desteklediğini belirterek, “Bir ülkenin en büyük zenginliği ne petrol ne doğalgaz ne de diğer enerji kaynaklarıdır. Bir ülkenin zenginliği insan gücüdür. Gelecekte Türkiye’nin daha da büyüyüp güçlenmesinde sizler katkı sahibi olacaksınız.” diye konuştu.

    Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da, ülkemizin gelişebilmesi için eğitimli ve kendine güvenen bireylere ihtiyacımız olduğunu ve bu tür sempozyumların yeni nesillerin gelişmesine katkı sağlamasını dileyerek, sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

    Kültür Merkezinde oturumlar, atölye çalışmaları ve konserler ile devam edecek ‘Ulusal Gençlik Sempozyumu’ yarın sona erecek.

    Önceki İçerik‘2. Abant Anestezi Sempozyumu’ AİBÜ Koordinatörlüğünde Yapıldı
    Sonraki İçerikAİBÜ’de Seramik Kursu Açılıyor