Polonyalı Akademisyenler, Özel Eğitimi Anlattı.

Erasmus kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne gelen Polonya Maria Curie Sklodowska Üniversitesi’nden Dr. Anna Bujnowska ile Dr. Izabela Pietras, üniversitemizde düzenlenen konferansta, ülkelerindeki engelli öğrencilere verilen özel eğitim hakkında bilgi verdiler, meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulundular.

AİBÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen konferanslarda, Polonya’nın ünlü üniversitelerinden biri olan Maria Curie Sklodowska Üniversitesi’nden Dr. Anna Bujnowska ‘Engelli Öğrencilerin Psikomotor Gereksinimlerini Uyarma Yöntemleri’; Dr. Izabela Pietras ise ‘Disleksi-Tanı Koymada Sorunlar’ konularında bilgi verdiler.

Dr. Anna Bujnowska, Polonya’da engelli çocukların eğitiminde yararlanılan sistemler hakkında öğrencileri bilgilendirirken, Dr. Izabela Pietras ise okuma, yazma ve konuşma bozuklukları ile matematik, bilgisayar ve motor becerilerdeki sorunları öğrencilerle paylaştı.

Önceki İçerikHeykeli, ‘Kumaş ve Kağıt’tan Yapıyor
    Sonraki İçerikİzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Hizmet Vermeye Başladı