BTSO Başkanı Türker Ateş, Bolu Teknik Bilimler MYO Kariyer Günleri’ne Katıldı

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından bu hafta üçüncüsü gerçekleştirilen Kariyer Günleri’nin konuğu Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Türker Ateş oldu.

    Bolu Teknik Bilimler MYO Konferans Salonunda düzenlenen programı, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Ömer Özyurt, öğretim elemanları ve öğrenciler izledi.

    Kariyer Günleri’nin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, yüksekokulun bazı bölümlerinin Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Elginkan Vakfı binasına taşınmasında emeği geçen BTSO Başkanı Türker Ateş’e teşekkür ederek, hedeflerinin öğrenciye yerinde eğitim vermek olduğunu söyledi. Sanayi sektöründe belli alanlarda personel açığı olduğunu hatırlatan Rektör Alişarlı, öğrencilerimizin daha kolay istihdam edilebilmesi için yüksekokulu söz konusu yere taşıdıklarını kaydetti.

    Açılış konuşmasının ardından BTSO Başkanı Türker Ateş, kariyer tecrübelerini gençlerle paylaştı. Sanayi ve teknolojinin yıllar içerisinde nasıl değiştiğini ve geliştiğini anlatan Ateş, “Ülkemiz ve dünya artık 4.0’ı konuşuyor. 4.0; bilişim, iletişim, internet, birbirleriyle haberleşen robotlar demek. Teknolojiyi iyi takip etmek ve iyi stratejiler belirlemek gerekiyor çünkü teknolojiye ayak uyduramazsanız, ayakta da kalamazsınız.” dedi.

    Mesleğini severek yapmanın kişinin tüm hayatını etkilediğini örneklerle açıklayan Ateş, öğrencilere KPSS’ye girerek memur olmak yerine kendi işlerini kurmalarını tavsiye etti. Ateş, “Türkiye’nin geleceği KPSS’ye giren sayısının az olmasından geçer. Bu sınava ne kadar az kişi müracaat ederse Türkiye’nin o kadar gelişmiş bir ülke olduğunu ifade edebiliriz. Meslek kariyerinizde mutlu olmak istiyorsanız ya işinizi sevin ya da kendi işinizi kurun.” dedi.

    Kariyer Günleri, öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Türker Ateş’e teşekkür belgesi ve çiçek takdim edilmesinin ardından sona erdi.

     

     

     

    Önceki İçerikTaziye Mesajı
    Sonraki İçerikMuzaffer Sarısözen, Vefatının 54. Yıl Dönümünde Üniversitemizde Anıldı