“Hiçbir Stres Hali Hiçbir Zaman İyi Değildir”

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi BAMER Öğrenci Topluluğu tarafından “EFT Tekniği ile Stresten Başarıya” semineri düzenlendi. Semineri veren Enerji EFT Tekniği Uzmanı ve emekli Öğretmen Saliha Ertan, “EFT tekniğinin mucidi Silvia Hartmann’ın dediği gibi, hiçbir stres hali hiçbir zaman iyi değildir. Günümüzde biraz stres iyidir diye savunulmakta. Hayır, bu yanlış.” dedi.

    Kongre Merkezi Yeşil Salonda gerçekleştirilen seminerde Saliha Ertan, duygusal özgürleşme tekniği olan EFT’nin ruha ait bir tedavi olduğunu belirterek, olumsuz duygunun kabul edilerek serbest bırakılması, hangi olumlu duyguya ihtiyaç varsa onun istenmesi gerektiğini örnekler ve uygulamalarla anlattı.

    Günümüzde herkesin stres altında yaşadığına dikkati çeken Ertan, “Kendimize ve topluma bir bakalım. Güzel sözler ya duymuyoruz ya çok az duyuyoruz. Herkes stres altında. Oysa güzel şeyler duyduğumuzda enerjimiz yükselir. Aslında hepimiz kendimizin enerjisini nelerin çoğaltıp azalttığını biliriz. Sevmediğiniz, konuşması negatif olan bir kişinin yanına gitmezsiniz değil mi? Kişi ne kadar negatif bir durumdaysa ‘Bugün ne kadar şıksın’ dahi dense kendisine ‘Sana ne’ şeklinde bile cevap verebilecek durumda olabilir. Ya da içinden ‘Kesin benimle dalga geçti’ diyebilir. Aslında bu algıyı oluşturan biziz. Şayet karşınızdaki bir insana bağırıp öfkeleniyorsanız, aslında o sizin aynanızdır. Yani problem bizdedir, çünkü o bana kendimi değersiz hissettiriyordur. Güvenmiyorsan, inanmıyorsan şayet, güvenmediğin insanlar gelip hep seni bulacaktır. Oysa bu tekniğin mucidine göre, kötü insan yoktur, enerjisi az ya da enerji yolları tıkalı insan vardır.” diye konuştu.

    Saliha Ertan, seminer boyunca, olumsuz duygu ve düşünceleri azaltmak ve enerji yollarını açmak için vücutta meridyenler olarak adlandırılan enerji noktaları üzerinde uygulamalar gösterdi. Seminer, hediye takdiminin ardından sona erdi.

    Önceki İçerikTürkiye’nin Milli Uydu Sistemleri’nin Sensörlerini NÜRDAM Üretiyor
    Sonraki İçerikIrak Kültür Ateşesi Doç. Dr. Mustafa Jaber, Rektör Alişarlıyı Ziyaret Etti