Yazar Hayati İnanç, Üniversitemiz Öğrencileriyle Buluştu

    Can Veren Pervaneler programında Türk Edebiyatı üzerine yaptığı yorumlarıyla tanınan ve halen Diyanet TV’de yayınlanan programda güzel sohbetiyle izleyicileri ekran başına taşıyan Av. Hayati İnanç, “Yeni Nesil Okuyor” projesi kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde düzenlenen söyleşide gençlerle buluştu.

    Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Yeniler Öğrenci Topluluğu tarafından İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen söyleşi programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa öğrencilerin yanı sıra TÜGVA Bolu İl Temsilcisi Sadık Kuru ile TÜGVA Bolu Üniversite Koordinatörü Kadir Küçük de katıldı.

    Av. Hayati İnanç, söyleşi boyunca Yahya Kemal Beyatlı, Orhan Seyfi Orhon ve Ziya Gökalp gibi Türk şiirinin büyük ustalarının sanat anlayışlarına değindi, şiirlerinden örnekler okudu. Kitap okumanın önemini vurgulayan İnanç, öğrencilere özetle “Hayatı dolu dolu geçirmemiz gerekiyor. Kendimizi tanımalı, kendimizle barışık olmalıyız. Kelime dağarcığımızı geniş tutarak zengin sözcükler kullanmalıyız. İnsan bilmediği şeyin düşmanı olurmuş. Bu yüzden bilgiye ön yargılı davranmamak için araştırın, okuyun. Pişmanlık duymayacağınız kararlar verin. Biz, şairlerimizin ve yazarlarımızın değerini onlar hayattayken bilmiyoruz maalesef. Onları kaybettikten sonra anlıyoruz. Yaşayan hazinelerimizin değerini bilelim. Burada da siz gençlere çok iş düşmektedir.” tavsiyelerinde bulundu.

    Program, hediye takdiminin ardından sona erdi.

    Haber ve Fotoğraflar: Gazetecilik Bölümü 4’üncü Sınıf Öğrencisi Sevgi Pilgi

    Önceki İçerikÜniversitemizde Türkiye’nin Yerel Buğdaylarının Ele Alındığı Sempozyum Düzenleniyor
    Sonraki İçerikÜniversitemizde 4. Abant Enfeksiyon Günleri Sempozyumu Düzenlendi