Erasmus Koordinatörlüğü Gençlik Projelerini Tanıttı

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından Erasmus+ Gençlik Projeleri bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda düzenlenen bilgilendirme toplantısına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Seyit Köse, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

    Erasmus Koordinatörlüğü ile Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Erasmus+ Gençlik Projeleri kapsamında Gençlik Değişim Projesi ile Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi hakkında proje koordinatörleri tarafından aydınlatıcı bilgiler verildi.

    Toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz yaptı. Ayaz, üniversite öğrencilerinin yurt dışı eğitim ve yaşam tecrübesi edinmesinin önemine değindiği konuşmasında, “Üniversite öğrencilerimizin bir ayağının da yurt dışında olması lazım. İster eğitim amaçlı, staj amaçlı ister sosyal kültürel amaçlı. Yani üniversiteye gelen bir öğrenci, lisans eğitimi süresi içerisinde -bu bir hafta olabilir, 1 ay, 2 ay olabilir ya da bir dönem olabilir- bir şekilde Avrupa’ya gitmesini ve orada tecrübe kazanmasını arzu ediyoruz. Bununla ilgili çok güzel fırsatlar var, bu fırsatlardan yararlanmasını istiyoruz. Bu fırsatlardan biri de bugün burada sizlere anlatılacak.” dedi.

    Erasmus+ Gençlik Projeleri hakkında öğrencilere kısaca bilgiler sunan Prof. Dr. Ayaz, “Herhangi bir konuda proje üretebilir ya da ülkenizin folklorunu, yemek kültürünü vs. Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde tanıtabilirsiniz. Hem Türkiye’den hem Avrupa’dan öğrenciler bir araya gelerek karşılıklı sosyal ve kültürel faaliyetler yapabilirsiniz. Bunun için imkânlarımız var, sizlere destek verecek bir ofisimiz var. Biliyorsunuz yaklaşık 80 öğrenci topluluğumuz var aynı zamanda. Bu topluluklara da açığız, bu toplulukların da yurt dışına açılmasını istiyoruz. Üniversitemizde bu kapsamda projeler yapılsın istiyoruz. Bu potansiyelin öğrencilerimizde olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu.

    Açılış konuşmasının ardından Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim Uzmanı ve Proje Koordinatörü Aziz Onurhan Ahraz, Gençlik Değişim Projesi ve Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi hakkında sunum yaptı. Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile aralarında Türkiye’nin de olduğu özel şartlara sahip bazı ülkelerin bu projelere dahil olduğunu ifade eden Ahraz, “Gençlik Değişim Projesi, farklı ülkelerden gençlerin bir araya geldiği, 1 hafta boyunca, herhangi bir konu çerçevesinde yaptıkları etkinliğin adı. Öğrenmenin daha hızlı ve zevkli olduğu bir alan bu. Projelerin sonunda sistem size Youthpass isimli bir belge veriyor. Bu belge sizin yurt dışında  neler öğrendiğinizi açıklıyor ve Avrupa genelinde yaygın olarak kullanılıyor. Türkiye’de de artık yaygınlaşmaya başladı. CV’nize koyabileceğiniz bir belge.” diyerek, projelere kimlerin başvurabileceği ve başvuru süreçleri hakkında bilgi verdi.

    Bolu Gençlik Derneği’nin projeler hakkında yaptığı sunumun ardından bilgilendirme toplantısı, öğrencilerden gelen soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

     

    Önceki İçerikBaşsağlığı ve Taziye Mesajı
    Sonraki İçerikTürkiye Yerel Buğdaylar Sempozyumu