BAİBÜ’de Düzenlenen Çalıştay, Eğitim Fakültesi Öğrencileri ile Müzik Öğretmenlerini Buluşturdu

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri, üniversitemizde düzenlenen çalıştayda, ilimizdeki özel ve devlet okullarında görev yapan müzik öğretmenleriyle bir araya geldiler.

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda “Okulda Müzik Öğretmeni Çalıştayı” düzenlendi. Müzik Eğitimi 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerine Müzik Öğretmenliği mesleğinin okullarda nasıl, hangi koşullarda ve ne şekilde yapıldığını bu alanda görev yapan öğretmenlerden öğrenme imkânı sağlayan çalıştay, iki oturumda gerçekleştirildi. Çalıştayda 13 bildiri sunuldu.

    Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece ve Öğr. Gör. Dr. Mehmet Şahin Akıncı koordinatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güngör Karauğuz yaptı. Çalıştaya katılan 11 müzik öğretmeni, alanlarıyla ilgili konularda öğrencilere aydınlatıcı bilgiler vererek soruları cevapladılar.

    Çalıştay öncesinde bir de panel gerçekleştirildi. Oturum Başkanlığını Doç. Dr. Ali Erim’in yaptığı “Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Dersleri ile İlişkili Görüşler” konulu panele, üniversitemiz Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda uzun yıllardır okul deneyimi ve öğretmenlik uygulaması derslerini yürüten öğretim elemanları Prof. Dr. Dolunay Akgül Barış, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Akyoloğlu ve Öğr. Gör. Murat Cenap Uçar katıldı.

    Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Yaman ve Bolu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yücel Taşdemir de çalıştayda birer sunum yaptılar.

    Önceki İçerikÇanakkale Muharebeleri Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın Oğlu, Babasının Hatıralarını Gençlerle Paylaştı
    Sonraki İçerikSürdürülebilirlik Buluşmaları / Seminer