Üniversitemizde Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından mesleğiyle ilgili becerilerini geliştirmek amacıyla yurt dışında kısa süreli eğitim almak isteyen personele yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda gerçekleştirilen toplantıda, Erasmus Koordinatörlüğü Personel Eğitim Alma Hareketliliği hakkında Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Seyit Köse tarafından bilgi verildi.

    Üniversitemizde tam ve yarı zamanlı istihdam edilen ve fiilen görev yapan personelin bu programdan yararlanabileceğini belirten Prof. Dr. Köse, hizmet alımı yoluyla üniversitemizde istihdam edilen personel ile yükseköğretim kurumu arasında sözleşme olmadığı için bu personellerimizin ise eğitim hareketliliğinden faydalanamayacağını söyledi.

    Eğitim hareketliliği içinde Avrupa Birliği ülkeler ile AB dışındaki 5 ülkenin yer aldığını kaydeden Prof. Dr. Köse, personelin bu ülkelerdeki eğitim ve araştırma merkezlerinde, yükseköğretim kurumlarında, kurumsal yapısı olan işletmelerde vb. eğitim alabileceklerini anlattı.

    Başvurularda ilk kez katılanlara, idari ve engelli personele, yabancı dil bilgisi olanlara ve gaziler ile gazi ve şehit yakınlarına öncelik verileceğini kaydeden Prof. Dr. Köse, eğitim hareketliliğine başvuruların 17 Aralık 2018 – 04 Ocak 2019 tarihleri arasında Erasmus Koordinatörlüğü’ne yapılacağını söyledi. Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

    Önceki İçerikBaşsağlığı Mesajı
    Sonraki İçerikBolu Milletvekili Arzu Aydın, Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti