Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Üniversitemizin Konuğu Oldu

    İslâm dini hakkında verdiği aydınlatıcı bilgilerle insanların akıl ve gönül dünyalarına hitap eden ekranların sevilen siması ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Çınaraltı Gençlik Söyleşileri programının konuğu oldu.

    Kongre Merkezi Bordo Salonda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programı; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç. Dr. Şaban Karasakal ile akademisyenler ve öğrenciler izledi.

    “Nebî’nin Ayak İzleri” temalı programda Peygamber Efendimizin güzel ahlâkını ve ümmetini anlatan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Nebî’nin Ayak İzleri, Hazreti Peygamberi merkeze koyan, temel alan bir anlayıştır. Peygamber penceresinden Kur’an-ı ve İslâm’ı anlamaktır. Allah O’nu İslâmiyet rehberi olarak gönderdi. Kur’an’ın tüm konusu O’dur. Ayetler O’nun yaşantısına göre şekilleniyor, O’nun hayatını da Allah şekillendiriyor. O, tüm insanlığa güzel örnektir, insanlığın tümüne müjdedir, O’nun ahlâkı muhteşemdir. Elbette ki O’nun ayak izinden gideceğiz, elbette ki O’nu merkeze koyacağız ve hayatımızı düzeltmeye çalışacağız.” dedi.

    “Hz. Muhammed, Dünyanın Genlerini Değiştirdi, Müthiş İzler Bıraktı”

    Peygamber Efendimizin yaşantısına dair bilgiler veren Prof. Dr. Hatipoğlu, “O’nu anıyoruz ve arıyoruz. Çünkü o, dünyanın haritasını değiştirdi. Putları bozdu, tabuları yıktı. O doğduğu vakitte kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. İran’da ateşe tapıyorlardı. Roma’da gladyatörler insanları aslanlara parçalatıyorlardı. Sevgi ve merhamet adına ortada hiçbir şey yoktu. İşte Hz. Muhammed tam da böyle bir ortamda dünyaya geldi. Bu düzenin tümünü bozdu. Mücadeleye başladığında çok tepki aldı. O’nu kabul etmediler. O’na düşmanlık ettiler. Ama yine de O’na inanan, Müslüman olmak isteyen birkaç kişi çıktı. O, Dünyanın genleriyle oynadı. Müthiş izler bıraktı. Hakaret etmezdi, kimseyi kırmazdı. Kölelere eziyet edildiğinde sinirlenirdi. Sade, abartısız bir hayatı vardı.” ifadelerini kullandı.

    Prof. Dr. Hatipoğlu, konuşmasının sonunda Peygamberi ve hadisi temel almayan akımlara dikkati çekerek, bu akımların mucizeyi ve kabir azabını reddettiğini kaydederek, bunlara karşı dikkatli olunması ve uzak durulması tavsiyesinde bulundu.

    Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu İl Müdürü Şerafettin Çilkara ise programda yaptığı konuşmada, “İyi yetişmiş ve bulunduğu ortamına bağlı, vatanını ve milletini seven, çalışkan gençler geleceğimizin inşasıdır. En çok ihtiyaç duyduğumuz duygular; birlik, beraberlik ve ahlâklı olmaktır. Bu değerlerin tamamının rehberi, gönüllerimizin sultanı, kâinatın efendisi yüce peygamberimizdir. O’nu anlamak ve güzel ahlâkını kendimize örnek almak birçok derdimizin ilacı olacaktır. O’nu ne kadar anlasak azdır. Gerçek saadet için hayatımızın her alanında Hazreti Peygamber yer almalıdır. O’nu anlamak günümüz dünyasını feraha ulaştırmaktır. Cahiliye dönemi denilen en karanlık dönemlere bile ışık tutan, kitabımızı bize aktarmış ve İslâm’ı yaşantımızın her alanında örneklendirerek bizlere yüce bir miras bırakmıştır. Hiç şüphe yok ki bizi de O’nun ayak izleri hedefe ulaştıracaktır.” diye konuştu.

    Programın sonunda Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen tarafından hediye takdimi yapıldı.

    Haber: BAİBÜ Gazetecilik Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Sevgi Pilgi

    Önceki İçerikÜniversitemiz, Unilook Tanıtım Fuarına Katıldı
    Sonraki İçerikÜniversite İçi Salon Futbol Turnuvası’nda Şampiyon BESYO…