22 Kasım Diş Hekimliği Günü Kutlandı

    22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız ve Diş Sağlığı Haftası, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Yardımlaşma ve Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen bir gece ile kutlandı.

    Hilton otelde düzenlenen geceye Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Him, Genel Sekreter Doç. Dr. Sameddin Gündüz, Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri bolu ve çevre illerde görev yapan diş hekimleri ile diş hekimi adayı öğrenci katıldı.

    Programın başında bir konuşma yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Him, Diş Hekimliği Eğitiminin bundan 110 yıl önce temellerinin atıldığı ifade ederek “ Osmanlı devletinden 1908 yılından temelleri atılan diş Hekimliği eğitiminin, 1933 yılında İstanbul Üniversitesine bağlı olarak diş tababeti mektebi, daha sonrada diş hekimliği fakültesi olarak eğitime devam etmiş, 22 Kasım günün 1996 yılından itibaren Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası olarak ülkemizde kutlanmaktadır.” diye konuştu.

    Prof. Dr. Aydın Him, “Genç nüfusa sahip ülkemizde toplumuzda insana ve sağlığa hizmet çok değerli ve onurlu bir görevdir. Sizlerin bu onurlu görevi layıkıyla yerine getireceğine olan inancımız tamdır.  Bu özel gün vesilesi le toplum ağız ve diş sağlığı için özveri ile çalışan tüm diş hekimlerinin gününü kutluyor ve hepinize başarılı bir meslek hayatı diliyorum.”dedi.

    Prof. Dr. Mustafa Alişarlı da Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin bu yıl beşincisini düzenledikleri bu programın, her yıl başarılı bir şekilde yürütülmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek organizasyonu düzenleyen Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Yardımlaşma ve Araştırma Topluluğu başkanı ve ekibine teşekkür etti. Rektör Alişarlı, bugün ve sonra yaşayacakları tüm günlerin hep böyle mutlu olmasını dileyerek Diş Hekimi adayı öğrencilerin Diş Hekimliği gününü kutladı.

    Kutlama gecesi sonunda yapılan çekilişle öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

     

    Önceki İçerikTÖMER’in Yeni Öğrencileri, Üniversitemiz Yönetimi ile Tanışma Yemeğinde Biraraya Geldi.
    Sonraki İçerikDoç. Dr. Şaban Karasakal, KYK’lı Öğrencilere “İsraf”ı Anlattı.