Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. İbrahim Gürses, BAİBÜ’de Konferans Verdi

    Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Gürses, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Etkin Genç Topluluğu tarafından düzenlenen “Din ve Mutluluk” konulu konferansın konuğu oldu.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda gerçekleştirilen konferansta, mutluluğu, sabır ve azmin getirdiğini ve gelecekte psikiyatristlerin reçetesinde sabır, azim ve affediciliğin olacağını vurgulayan Doç. Dr. Gürses, Asr Suresi’nde ancak Hakk’ı ve sabrı tavsiye edenlerin kurtuluşa ereceklerinin müjdesinin verildiğini söyledi.

    Konferansta, “Nasıl mutlu olunur ya da olunmaz?” sorusuna da örneklerle yanıt veren Doç. Dr. Gürses, mutlu olmanın bir faktörünün de razı olmak olduğunu anlatarak, “Cehennemin bekçisi Malik’tir, sahip olan anlamındadır. Zira her daim her şeye sahip olmak ister. Cennetin bekçisi Rıdvan’dır, razı olan anlamındadır. İnsan da tıpkı böyledir. Razı olursa mutluluk daimi surette onunla olur. Aksi durumda her daim mutsuzluklar silsilesini beraberinde getirecektir.” dedi. Gürses, Allah’ın bizim hakkımızda ne düşünüyor olduğunu önemsememiz gerektiğini de sözlerine ekledi.

    Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Doç. Dr. İbrahim Gürses’e teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.

    Önceki İçerikRektör Alişarlı’dan Bolu Valisi Ahmet Ümit’e Tebrik Ziyareti…
    Sonraki İçerik12 Kasım Düzce Depreminin Yıl Dönümünde Anma Etkinlikleri Düzenlendi