Büyük Önder Atatürk’ü Saygıyla Andık

    Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikâlinin 80’inci yılında düzenlenen törenlerle anıldı.

    Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Bolu Valisi Ahmet Ümit başta olmak üzere il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Törende, Vali Ahmet Ümit, Bolu 2. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu;  saatler 09.05’i gösterdiğinde ise saygı duruşunda bulunuldu.

    Üniversitemizde Atatürk’ü Anma Programı Düzenlendi

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü’nde gerçekleştirilen programda Büyük Önder, saygı, rahmet ve özlemle anıldı. Üniversitemizdeki ilk tören, Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi’nin anıta çelenk sunmasının ardından saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklâl Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi.

    Vali Ahmet Ümit’ten Merhum İzzet Baysal’ın Mezarına Ziyaret

    Bolu Valisi Ahmet Ümit, il protokol üyeleri ile birlikte Anıt Mezar’da Üniversitemizin Kurucusu merhum İzzet Baysal’ın kabrini ziyaret ederek dua etti; ardından Bolu Valiliği ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’na geçildi.

    Çizmecioğlu Anadolu Lisesi 10 Kasım Oratoryosu’nu Sahneledi

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen programa; Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu 2. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, şehit aileleri ve gaziler, Bolu Garnizon Komutanlığı’nda görevli askerler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

    Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Yıldız, 10 Kasım’ın anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Hayat hikayesinin sayfalarında hep mücadeleyi, milleti için attığı adımları, kararlılığı, akıl ve bilim ışığında ilerlemeyi, yeniliği, hizmet aşkını bulacağımız büyük deha Gazi Mustafa Kemal, adını tarihe nakşettirmiş mümtaz bir devlet adamıdır. 10 Kasımlar aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın ilham kaynağı haline gelmelidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

    Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Güneşin Adı Atatürk” adlı 10 Kasım Oratoryosu sahnelendi. Beğeniyle izlenen oratoryonun sonunda protokol üyeleri sahneye gelerek öğretmen ve öğrencileri kutladılar; programa katılan şehit aileleri ve gazilerin ellerini sıkarak hatırlarını sordular.

    Önceki İçerikBAİBÜ Öğrencilerine Mesleki Gelişim Eğitimi…
    Sonraki İçerikII. Köroğlu Yazarlık Mektebi, Tarihi Gülezler Konağı’nda Başladı