Genç TEMA, Karaçam Fidanlarını Toprakla Buluşturdu

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu üyeleri, Tokmaklar Köyü mevkisindeki ağaçlandırma alanında karaçam fidanlarını toprakla buluşturdu.

    Genç TEMA Topluluğu gönüllü üyeleri, Orman Bölge Müdürlüğü ve Bolu Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirdikleri organizasyonda, doğa yürüyüşünün ardından, Tokmaklar Köyü mevkisindeki ağaçlandırma alanına karaçam fidanları diktiler.

    Topluluk Başkan Yardımcısı İbrahim Çolak, burada yaptığı konuşmada, “Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yaşam üreten bir cm toprağın oluşması binlerce yıl sürüyor. Toprak, kaybetmeyi göze alamayacağımız kadar kıymetli bir varlık. Bize aşımızı, işimizi, sanayimize hammaddeyi toprak sağlıyor. Eğer toprağımızı kaybedersek hayatımızı da kaybederiz. Ülkemizin erozyonla mücadelesinde yapılan çalışmalar içerisinde fidan dikimlerinin büyük öneme sahip olduğunun bilincinde olarak var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

    Fidan dikiminde,  ağaç sevgisi ve yeşili korumanın önemine işaret eden gönüllüler, doğayla iç içe olmaktan ve doğaya sağladıkları katkıdan mutlu olduklarını ifade ettiler.

    Önceki İçerikAkademik Personel İlanı
    Sonraki İçerikÜniversitemiz Öğrenci Toplulukları Aladağlar’da Buluştu.