Anneler Üniversitede Projesinin Protokolü İmzalandı

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin “Anneler Üniversitede” projesinin protokol imza töreni gerçekleştirildi.

    Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ile Bolu Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen projenin protokolü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol tarafından imzalandı.

    Bolu Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine ayrıca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Samettin Gündüz, Anneler Üniversitede projesinin Koordinatörü Prof. Dr. Arzu İlçe, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ile üniversitemizde düzenlenecek teorik ve uygulamalı etkinliklerde annelere eğitim verecek öğretim üyeleri katıldı.

    Törende proje hakkında basın mensuplarına bilgi veren Rektör Alişarlı, özetle “Arzu İlçe hocamız bize gelerek böyle bir projeden bahsetti. Projeyi inceledik ve hoşumuza gitti. Bolu Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğüyle de yapılan görüşmeler sonunda bir program hazırlandı. Burada maksadımız daha ziyade liseyi bitirmiş ama üniversiteye gidememiş anne ve anne adaylarının üniversite özlemini gidermek ve onlara çocuklarının eğitiminde ve hayatlarında faydalı olacak bilgiler aktarmak. Bunu eğitim kadromuzla yapacağız. Bu projede ben de yer alıyorum. Gıda güvenliği konusunda katılımcıları bilgilendireceğim. Marketten gıda ya da temizlik ürünleri alırken nelere dikkat edecek? Soğuk ve donmuş gıdalar alırken neler yapacak, nasıl saklayacak? Gıdaları saklarken, pişirirken nelere dikkat edecek? Sokaktan gıda alırken ya da çocuklarını okula gönderdiği zaman kantindeki gıdalarla ilgili nelere dikkat edecek? Bunlarla ilgili bilgiler vereceğim. Anneler de öğrendiklerini başka ailelerle paylaşacaklar. Hedefimiz, bir anneyi bu şekilde hayata kazandırırsak bunun bir çarpan etkisi olacak. Projede kullandığımız temamızda “Bilinçli anneden sağlıklı topluma”. Hedefimiz de zaten bu.” ifadelerini kullandı.

    Tören, proje kapsamında annelere eğitim verecek öğretim üyelerinin dersleri hakkında kısaca bilgiler vermesinin ardından sona erdi. Protokol kapsamında, 22-26 Ekim 2018 tarihleri arasında üniversitemizde, teması “Bilinçli Anneden Sağlıklı Topluma” olan Anneler Üniversitede eğitim projesi gerçekleştirilecek. Orta öğretimi tamamlamış ya da okur-yazar olan annelere, aile içi iletişim, İslam’da aile içi yaşam, stresle baş etme, şiddetin önlenmesi, finansal okur-yazarlık, ilk yardım, ev kazalarının önlenmesi ve ergonomi, zaman yönetimi, medya okur-yazarlığı, girişimcilik, sağlığın korunması, hastalıkların önlenmesi, gıda güvenliği, pasta süslemeciliği konularında teorik ve uygulamalı dersler verilecek.

     

    Önceki İçerikYerel Kalkınma Sempozyumu YEKAS’18
    Sonraki İçerikÖğrenci Toplulukları Akademik Danışman, Başkan ve Yardımcılarının Dikkatine…