Prof. Dr. Kemal Güçlüol’u Ebediyete Uğurladık

    Üniversitemiz Kurucu Rektörü Prof. Dr. Kemal Güçlüol’un Cenazesi Sevenlerinin üzüntüleriyle Ankara’da defnedildi.

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin 1992 yılında kuruluşunu gerçekleştiren ve Kurucu Rektör olarak 1998 yılına kadar görevine devam eden Prof. Dr. Kemal Güçlüol, 83 yaşında vefat etti.

    Cenaze Törenine Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, üniversitemiz akademik ve idari personeli, yakın çalışma arkadaşları ailesi ve sevenleri katıldı.

    Merhumun naaşı 17 Ekim 2018 Çarşamba günü Ankara Karşıyaka Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Karşıyaka Mezarlığına defnedildi.

    Üniversitemizin kuruluşu ve gelişmesinde çok büyük hizmetleri bulunan Prof. Dr. Kemal Güçlüol’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve tüm üniversite mensuplarımıza sabır ve başsağlığı diliyoruz.

    Prof. Dr. Kemal Güçlüol

    1935 Gerede doğumlu olan Prof. Dr. Kemal Güçlüol, Esentepe İlkokulu, Gerede Ortaokulu, Bolu Erkek Öğretmen Okulu, Necatibey Eğitim Enstitüsü, Erzincan Lisesinde okudu. Ankara Hukuk Fakültesi eğitimi esnasında ABD ye giderek Northern Michigan Üniversitesinde lisans, yüksek Lisans yapıp ülkemize dönerek, Hacettepe Üniversitesinde başladığı doktorasını, ABD de Michigan State Üniversitesinde tamamladı.

    Çeşitli yerlerde köy İlkokulu öğretmenliği ve yöneticiliği, ortaokul öğretmen ve yöneticiliğinden sonra 1975’te Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi olarak doçent ve profesör unvanı aldı. Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanlığı ve Fakülte Dekanlığı yaparak 1997’de emekli oldu.

    AB’de Wisconsin Üniversitesinde misafir öğretim üyeliği ve Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ve Ufuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı olarak çalışarak, 1992’de kurucu Rektörü olduğu AİBÜ’de 5 yıl çalıştıktan sonra, Çankaya Üniversitesi kurucu Rektörlüğünü yaptı.

    OECD ve Avrupa Konseyinde Millî Eğitim Bakanlığı temsilciliği, komisyon başkanlığı görevleri, TED Bilim Kurulu başkanlığı, Unesco Türkiye Milli Komisyon Üyeliği çalışmalarında da bulunan merhum Prof Dr. Kemal Güçlüol GERKAV kurucu üyesi olarak ta yönetim kurulu görevlerini de yapmıştır.

    Üniversite çalışmalarının yanında şiir ve makale çalışmaları da olan merhum hemşerimizin “Rüzgârlı Tepenin Dostları, Sonbahar Şarkıcıları adıyla yazdığı kitaplarında Gerede özlemli anıları yer alıyor.

     

    Önceki İçerikÖğrenci Toplulukları Akademik Danışman, Başkan ve Yardımcılarının Dikkatine…
    Sonraki İçerikYerel Kalkınma, Tüm Yönleri İle YEKAS’18 Sempozyumunda Ele Alındı.