Fen-Edebiyat Fakültesi Yeni Öğrencilerine Yönelik Oryantasyon Programı Düzenledi

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerine yönelik Kongre Merkezi Bordo salonda oryantasyon programı düzenlendi.

    Düzenlenen programa Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaman, bölüm başkanları ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

    Açılış konuşması ve ilk ders sunumunu yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, “Doğanın kalbindeki üniversitemize hoş geldiniz.” diyerek başladığı konuşmasında, “Sürekli evrenselleşen bir dünyada adını da evrenselden alan üniversite, özellikle toplumda bilimin hızla yaygınlaştığı anlamda büyük bir görev üstlenmiş bulunmakta. Bu nedenle Üniversiteler önce bireyin sonra ailenin, toplumun ve milletin bilimsel gelişimine katkısı tartışılmaz kurumlar arasında bulunmakta. ülkemizde de bu bağlamda evrenselliği sağlayacak en etkin, en gözde üniversiteler büyük bir rol oynamakta.  Bolu Abant Üniversitesi 25 yıllık deneyimiyle azımsanmayacak bir deneyime sahip köklü bir üniversite. Üniversite eğitiminiz boyunca sizin en donanımlı bir şekilde yetişmenizi sağlayacak yeterli imkân ve donanımları bulacaksınız. Ve bizlerde bunu yeni bir anlayış gelmesi bağlamında Sizlerin 4 yıllık sürecinizin 3 başlık altında akademik sosyal ve kültürel anlamda gelişmenizi sağlamaya yönelik hedefler içerisinde olacağız.” Şeklinde konuştu.

    Fakülteye yeni başlamış öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yaman, “Devlet olarak millet olarak beklentimiz öncelikle akademik anlamda kendinizi tam donanımlı şekilde yetiştirmeniz. Kendinizi geliştirebileceğiniz ve geleceğinize katkı sağlayabileceğiniz bir fırsatı iyi değerlendirmeniz için çok çalışmanız gerekiyor. Son olarak üniversiteler evrensel olması açısından, kişinin dili dini ırkı ne olursa olsun ayrımcılığa sıfır toleransla bir süreç yaşamanızı istiyoruz. Bu yüzden beynimizi gücümüzü düşüncelerimizi öncelikle asli işimiz olan öğrenciliğe onun dışında da sadece sosyal ve kültürel gelişiminize ayırmanızı bekliyor, yeni eğitim öğretim yılının başarılı mutlu geçmesini temenni ediyorum..”diye konuştu.

    Ardından Biyoloji bölüm başkanı Muzaffer Dügel, Fizik Başkan Vekili Prof. Dr. Osman Görür, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Morkan, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Karslı, Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ocak, Türk Dili ve Edebiyat bölüm başkan yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Yağmur, Psikoloji Bölüm başkanı Prof. Dr. Hamit Coşkun, bölümleri hakkında öğrencileri bilgilendirdiler.

    Programda ayrıca Doç. Dr. Cevher Altuğ, Doç. Dr. Sevim Demirözü Şenol, Erasmus Öğrenim Hareketliliği ile Farabi öğrenci değişim programı hakkında öğrencilere ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdiler.

     

     

    Önceki İçerikRektör Alişarlı İlahiyat Fakültesi Öğrencilerine Hitap Etti
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı