Rektör Alişarlı İlahiyat Fakültesi Öğrencilerine Hitap Etti

    Rektör Alişarlı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde 2018-2019 Akademik Yılı’nın başlangıcında İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

    Akşemseddin İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKİMER) Konferans Salonundaki buluşmaya, Genel Sekreter Doç. Dr. Samettin Gündüz de katıldı.

    Öğrencilere hayırlı ve başarılı bir eğitim yılı temenni ederek sözlerine başlayan Rektör Alişarlı, özgeçmişi ve akademik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Üniversite öğrencisi olduğu yıllarda hedefinin başlangıçta akademisyenlik olmadığını belirten Rektör Alişarlı, “Üniversitenin ilk yıllarında böyle bir düşüncem yoktu. Bu hedefi kendime 4’üncü sınıfta koydum ve o andan itibaren kendime bir yol çizdim. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni bölümünde doktoraya başladım. Sizlerde akademisyen olmak istiyorsanız hiç vakit kaybetmeden disiplinli bir çalışma süreci içine girmelisiniz. Bu çok önemli.” dedi.

    İlahiyatın önemli bir alan olduğunun altını çizen Rektör Alişarlı, özetle “Bu alanda kendinizi çok iyi yetiştirin, sıkı ve disiplinli çalışın çünkü topluma karşı sorumluluklarınız, yükümlülükleriniz olacak. İlahiyat, sadece diploma alınacak bir bölüm değildir. Bunu unutmayın. Hem öğrencilik yıllarınızda hem de meslek yaşamınızda tüm sorumluluklarınızı ve görevlerinizi kimseye güvenmeden kendiniz yerine getirmeyi mutlaka öğrenin.” diye konuştu.

    Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Alişarlı, özetle “Geçmişte bizlere sunulan imkanlarla günümüzde sizlere sunulan imkanlar arasında çok ciddi farklar var. Burs ve kredi imkanlarınız şu anda çok çok daha iyi durumda. KYK’larda her türlü imkana sahipsiniz. Bu imkanlar, sizlerin eğitimi için yeterli düzeyde artık. Bunların kıymetini bilmenizi isterim. İsraf etmeyin, tutumlu olun ve en önemlisi zamanınızı boşa harcamayın. Öğrencilik yıllarında her boş vaktinizde kendinizi yetiştirin. Sanata, spora, kitap okumaya ve yabancı dil öğrenmeye vakit ayırın. Üniversite arkadaşlıkları önemlidir. İyi arkadaşlıklar kurun ve mezun olduktan sonra da arkadaşlıklarınızı kaybetmeyin. Her türlü sıkıntınızda, derdinizde yönetim olarak kapımızın sizlere daima açık olduğunu unutmayın.” ifadelerini kullandı.

    Dersin sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Rektör Alişarlı’ya çiçek takdim edildi.

    Önceki İçerikBAİBÜ’de “Kimya, Toplum ve Ekoloji İlişkisi” Konferansı…
    Sonraki İçerikFen-Edebiyat Fakültesi Yeni Öğrencilerine Yönelik Oryantasyon Programı Düzenledi