TÜBİTAK, Proje Destekleme Programlarını Tanıttı

    TÜBİTAK’ın 3 proje destekleme programı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında akademisyenlere tanıtıldı.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda düzenlenen toplantıda, TÜBİTAK Danışma ve Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Uğur Çevik, Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı’nın 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları ve 4007 Bilim Şenlikleri proje destekleme programları hakkında bilgi verdi.

    Prof. Dr. Uğur Çevik, Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı’nın toplumdaki bilim farkındalığının artırılmasını hedeflediğini vurgulayarak, “Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı bu amaçla kurulmuştur. Bu sene aldığımız bir kararla, Endüstri 4.0 kapsamında olan projeler, Danışma ve Denetleme Kurulu tarafından artı 1 puanla ödüllendiriliyor. Bu puan, panel puanına eklenerek başkanlık oluruna sunuluyor. Örneğin geçen sene TÜBİTAK, başvuruların yüzde 40’ını ödüllendirdi. Bu sene de başvuruların sayısının artmasının yanında aslında çağrıyı birebir kapsayacak şekilde projelerin olmasını istiyoruz. Bunun için de bu etkinlikleri yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Toplantıda ilk olarak 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı başvuru ve değerlendirme süreçleri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Çevik, programın amacının, eğitim müfredatında olup teorik olarak anlatılan ancak etkileşimli uygulama alanı bulunamayan konularda, ilgili hedef kitleyi bilgilendirerek, hedef kitlenin bilgi ve beceri düzeyleri ile tutumlarında farklılık oluşturmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Çevik, başta dezavantajlı gruplar ile Endüstri 4.0’ı kapsayan projeler olmak üzere 4004 kapsamındaki bütün projeleri beklediklerini sözlerine ekledi.

    Prof. Dr. Uğur Çevik, hedef kitlesi öğretmen, akademisyen ve yüksek lisans öğrencileri olan 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları ile 7’den 77’ye toplumun her kesimine hitap eden 4007 Bilim Şenlikleri başvuru ve değerlendirme süreçleri hakkında da aydınlatıcı bilgiler verdi. Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

     

    Önceki İçerikBaşsağlığı ve Kınama Mesajı
    Sonraki İçerikTÜBİTAK, Akademik Dergilerini Tanıttı