Komrat Devlet Üniversitesi’nden BAİBÜ’ye Çalışma Ziyareti…

    Moldova’nın Gagauzya Özerk Bölgesindeki Komrat Devlet Üniversitesi’nden 5 öğretim üyesi ve 11 öğrenciden oluşan grup, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne 2 hafta sürecek bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.

    BAİBÜ Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi öncülüğünde, 3-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında Komrat Devlet Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslararası Tarım Kongresi’nin sonuçları hayata geçiriliyor. Bu kapsamda üniversitemize gelen grup, ilk olarak, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı makamında ziyaret etti.

    Rektör Alişarlı, Komrat Devlet Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Sergey Kara’ya üzerinde üniversitemizin logosunun olduğu çini bir hatıra tabağı takdim etti. Doç. Dr. Kara ise Rektör Alişarlı’ya, üniversitesinin plaketini sundu. Ziyarete, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Heyet Başkanı Prof. Dr. Turan Karadeniz de katıldı.

    Çalışma ziyareti kapsamında öğretim üyeleri, üniversitemizin ilgili fakültelerinde iş birliği yapılabilecek alanları tespit ederek, hazırlanacak projeler için veriler toplayacaklar; ilgili alanlarda seminerlere katılarak çalışma alanları belirleyecekler. Konuk öğretim üyeleri ve öğrenciler, Mühendislik Fakültesi, BETUM ve YENİGIDAM’da uygulamalara katılacaklar.  Öğrenciler aynı zamanda, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde staj eğitimlerini yapacaklar. Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile üniversitemizin ilgili fakültelerinin bazı bölümlerindeki ders müfredatları, Komrat Devlet Üniversitesi’nde de uygulanarak, üniversitemiz örnek alınacak.

    Uluslararası Tarım Kongresi sonuçlarına göre ise, Erasmus ve Mevlana eğitim programlarıyla, iki üniversite arasında karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yapılacak; tarım başta olmak üzere çeşitli alanlarda Avrupa Birliği projeleri geliştirilecek. Gökoğuz Türklerinin yaşadığı Gagauzya Özerk Bölgesinden üniversitemize yapılan çalışma ziyareti, hem iki üniversite hem de iki ülke arasındaki bağları güçlendirecek. Çalışma ziyareti, 14 Ekim Pazar günü tamamlanacak.

    Önceki İçerik2018-2019 Öğretim Yılında İzzet Baysal Vakfından Burs Alacak Öğrenci Listesi
    Sonraki İçerikBaşsağlığı ve Kınama Mesajı