Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu Üniversitemize Veda Etti.

    Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu’nun görevlendirme süresinin dolması dolayısıyla bir veda yemeği düzenlendi.

    Düzenlenen yemeğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Prof. Dr. Erol Ayaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Samettin Gündüz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç. Dr. Şaban Karasakal, Bolu İlahiyat Vakfı Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ile akademik ve idari personeli katıldı.

    İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen yemekte, Bolu İlahiyat Vakfı üyeleri başta olmak üzere bir çok öğretim üyesi birer konuşma yaparak görev süresince Mollaibrahimoğlu ile olan anılarını dile getirirken kendisine bundan sonraki hayatı ve yeni görevlerinde başarılar dilediler.

    Zaman zaman duygusal anların yaşandığı programda  Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu yaptığı veda konuşmasında, “Yıllarca İstanbul Süleymaniye Camiinde görev yaparken, Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesinde çalışma fırsatı buldum. Burada bir yazma eserde şeyhülislam İbn-i Kemale izafe edilen şu ifadeyi gördüm ki bu söz benim şiarım olmuştur: “Hayır ve şer cümlesi  Hakk’a racidir. İhtiyar herkesin elinde değil, eldeki ihtiyar cüzidir. Ol dahi her mahalde değil.” Bu düşünce ilke edinerek geldik ve üç senedir Fakültemizde hizmet verdik. Üniversitemizin çok güzel imkânları var. Çok güzel bir yerde çok güzel bir kampüse sahip. Bu vesileyle üniversitenin banisi İzzet Baysal’ı hayır ve rahmetle anmak istiyorum. Çok güzel bir İlahiyat Fakültesi kıbleye müteveccih ve şehre hakim bir noktada. Bu güzel eserin banisi Ali Ericek’i de hayırla anıyoruz. Allah sağlıklı, uzun ömürler versin. Hepimiz bir ailenin fertleri olarak ve bu büyük ailenin içerisine öğrencilerimizi alarak iyi bir niyet ve anlayışla hareket ettik. üç yıl kadar dekanlık görevini yaptım. İnanıyorum ki fakültemize ciddi katkılarımız oldu. Tüm arkadaşlarım beni bir abi olarak gördüler.” diye konuştu.  İlahiyat Fakültesinin öğrenci sayısının bini bulduğuna dikkat çeken Mollaibrahimoğlu, “Hamd olsun fakültemizde üç alanda yüksek lisans eğitimleri başladı ve hızla devam ediyor. Arkadaşlarıma fakültede yakaladığımız uyum ve ahengi her zaman korumalarını tavsiye ediyorum. Çok değerli Bolu İlahiyat Vakfı üyelerini her daim hayırla anacağım. Fakültemize ve bizlere verdikleri desteklerin devamını diliyorum. Hepiniz haklarınızı helal ediniz ve Allaha emanet olunuz.” ifadelerini kullandı.

    Programda, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Hüseyin İbrahim Yeğin ve Doç. Dr. Süleyman Kaya, fakülte akademik ve idari personeli adına plaket ve hediye takdiminde bulundular.

    Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise kendisiyle çalıştıkları süre zarfında Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu’nun nezaket ve sakinliğine şahitlik ettiklerini dile getirerek,  “Kendilerine müteşekkiriz, ümit ederim ki hocamızın bundan sonraki hayatı da huzur ve mutluluk içerisinde başarılarla geçer.” şeklinde konuştu.

    Rektör Alişarlı, Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu’na,  Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi’nin gelişmesinde ve eğitim kalitesi ile yükseköğretimde önemli bir mevkiye ulaşmasında Dekanlık görevi süresince gösterdikleri yoğun gayretler ve Mayıs-Eylül 2017 tarihleri arasında Rektör vekili olarak yaptıkları büyük fedakarlık ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ileterek plaket takdiminde bulundu.

    Programın sonunda akademik ve idari personel Mollaibrahimoğlu’yla vedalaştı.

    Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, akademik hayatına Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde devam edecek.

    Önceki İçerikAkademik Personel İlanı
    Sonraki İçerikÜniversitemiz Bayramlaşma Programı