Uluslararası Öğrencilerin TÖMER’deki Yaz Okulu Eğitimleri Sona Erdi

    Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu Eğitim Programı kapsamında ülkemize gelen uluslararası öğrencilerin TÖMER’deki eğitimleri, öğrencilerin ebru ve hat çalışmalarından oluşan serginin açılışıyla sona erdi.

    14 Burda AVM’deki sergi açılışına, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Halit Karatay, öğretim elemanları ve uluslararası öğrenciler katıldı.

    Sergiyi gezerek uluslararası öğrencilerden eserler hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Prof. Dr. Halit Karatay, uluslararası öğrencilerin Türk Halk Oyunları gösterileri ile bağlama dinletisini de beğeniyle izlediler. Prof. Dr. Karatay; Alaaddin Yılmaz ve Emine Davarcıoğlu’na uluslararası öğrencilerin ebru ve hat çalışmalarından oluşan birer tablo hediye etti.

    Uluslararası Öğrencilerden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a Ziyaret…

    2018 Türkçe Yaz Okulu kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne gelen uluslararası öğrenciler, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı da makamında ziyaret ettiler.

    Eğitim programı hakkında bilgi veren TÖMER Müdürü Prof. Dr. Halit Karatay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ülkemize gelen 850 uluslararası öğrencinin Yunus Emre Enstitüsü’nce 29 ildeki 33 üniversiteye yerleştirildiğini, bu üniversitelerden birinin de Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olduğunu söyledi.

    Uluslararası öğrencileri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Alaaddin Yılmaz, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

    Uluslararası Öğrenciler Mudurnu’yu Gezdiler

    Uluslararası öğrenciler Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl’ü de makamında ziyaret ettiler. Ardından Ahiler Müzesi ile ilçenin tarihi ve kültürel mekânlarını gezen öğrenciler, Türkçe eğitiminin yanı sıra Türk kültürünü tanımaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

    Önceki İçerik2018 Türkçe Yaz Okulu’nun Misafir Öğrencileri, Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti
    Sonraki İçerikAyvaz Elektromobil, TÜBİTAK’ın Yarışına Hazır…