25 Yılın Dönem Birincileri, Üniversitemizin Mezuniyet Ödül Töreninde Buluştu

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Ödül Töreni gerçekleştirildi. Türkiye yükseköğretiminde çeyrek asrı geride bırakan üniversitemizin eski dönem birincileri ve yeni mezunlarımız ödül töreninde bir araya geldi.

    2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Ödül Töreni dolayısıyla ilk olarak, Atatürk ve İzzet Baysal anıtlarına çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda devam eden mezuniyet ve ödül törenine, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Üyeleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi ve Prof. Dr. Erol Ayaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Samettin Gündüz, enstitü müdürleri, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, öğretim elemanları, 25 yıllık süreçte üniversitemizi birincilikle tamamlayan mezunlarımız, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

    Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, sözlerine “Yükseköğretimde çeyrek asrı geride bırakan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin sayıları 68 bini bulan mezunlarının arasına bugün yenileri ekleniyor ve böylece mezun sayımız 70 bini buluyor. Öncelikle ülkemizin geleceği olan bu pırıl pırıl gençlerimize güvendiğimizi ve onlarla gurur duyduğumuzu vurguluyor, onların yetişmesinde en büyük paya sahip olan başta kıymetli ailelerine ve deneyimlerini en iyi şekilde paylaşan öğretim elemanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” diyerek başladı.

    “Çalışma Planımızı Devletimizin Öngördüğü 2023-2053-2071 Hedeflerini Dikkate Alarak Yapıyoruz”

    Rektör olarak atandığı günden bugüne üniversitemizi ve Bolu’yu daha yakından tanıyarak bu doğrultuda çalışma programını büyük ölçüde şekillendirdiğini belirten Rektör Alişarlı, “Öncelikle çalışma planımızı, devletimizin öngördüğü 2023-2053-2071 hedeflerini dikkate alarak yaptığımızı vurgulamak istiyorum. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak hem bu hedeflere ulaşmada katkı sunmak hem de öğrencilerimize bu misyonu vermeye gayret ediyoruz.” dedi.

    Rektör Alişarlı, göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi vererek, özetle “Teknik, sağlık, spor, sosyal ana başlıklarında üniversitemizi kategorilere ayırdık. Bu çalışmaların ilk meyveleri olarak üniversitemizin en eski birimlerinden olan ve en yoğun öğrenci kapasitesi bulunan Bolu Meslek Yüksekokulu’ndaki teknik programları ayrı bir birimde toplamak suretiyle üniversitemize Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nu kazandırdık. YÖK’e sunduğumuz teklif ve Bakanlar Kurulu kararıyla Mimarlık Bölümü’müz, Mühendislik Fakültesi’nden ayrılarak üniversitemizde Mimarlık Fakültesi kurulmuş oldu. Nice mimarlar yetiştirecek bu fakültenin, bir mimar olan üniversitemizin kurucusu merhum İzzet Baysal’ın ruhunu şad edeceğine inanıyor ve kendisini rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

    Devam eden çalışmalar ve yatırımlar hakkında da bilgi veren Rektör Alişarlı, sözlerini özetle şöyle sürdürdü:

    “Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nu Turizm Fakültesi’ne, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu Spor Bilimleri Fakültesi’ne, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile Bolu Sağlık Yüksekokulu’nu birleştirmek suretiyle Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürerek daha kapsamlı hale getirmeye yönelik öneri ve tekliflerimizi YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç’la paylaşmış bulunmaktayız. Böylece her birimimizi bir üst düzeye çekip daha kuvvetli bir şekilde teşkilatlandırmayı planlıyoruz.

    Göreve başladığımızda kamuoyu ile paylaştığımız stat projemizde önemli mesafeler aldık ve projeyi alan tahsisi onayı için Orman Genel Müdürlüğü’ne sunduk. Bolu’da bu çalışmalara bağlı olarak Spor Hekimliği İhtisas Hastanesi kurma çalışmalarımız bulunuyor. Mevcut Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizle bağlı en az 75 yataklı olacak bu hastanenin bölgemizin de ihtiyacını karşılayacak şekilde sporcuların fizik kondisyon gibi problemlerinin hızlı bir şekilde tedavi edildiği ve performanslarının ölçüldüğü bir merkez olmasını arzu ediyoruz. Spor alanında ayrıca Kartalkaya’da daha önce üniversitemize ait bir kayak tesisinin yeniden devir alınması için Bolu Belediyesi Başkanlığı ile birlikte girişimlerimiz sürüyor.”

    “Sağlık alanında onkoloji merkezi, kardiyovasküler cerrahisi ile ilgili bir ünite ve sanatoryum hastanesi projelerimizi de hayata geçirmek arzusundayız.” diyen Rektör Alişarlı, “Öte yandan planlarımız arasında bulunan Acil Travmatoloji Hastanesi’nin de İstanbul-Ankara arasında yoğun bir güzergâh üzerinde bulunan Bolu için çok önemli yatırım olacağını düşünmekteyiz. Yine aynı zamanda Hukuk Fakültemizin de kuruluş çalışmalarını nihayete erdirmek istiyoruz. Üniversitemizdeki eğitim programlarını çeşitlendirmek ve daha da nitelik kazandırmak için kurmayı planladığımız bir diğer birim ise Müzik Eğitimi ve Sahne Sanatları Fakültesi’dir.” ifadelerini kullandı.

    “Mezun Bilgi Sistemi’ne Kayıt Olarak Üniversitemizle Bağlarınızı Hep Diri Tutun”

    Rektör Alişarlı, mezun öğrencilerimizden, kurulacak Mezunlar Koordinatörlüğü’ne bağlı Mezun Bilgi Sistemi’ne kayıt olarak üniversitemizle bağlarını hep diri tutmalarını istirham ederek, en büyük sermayelerinin birlik ve beraberliğimiz olduğunu vurguladı. Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Rektör Alişarlı, özetle “Çağımız bilgi, teknoloji ve iletişim çağı. Hızla gelişen dünyada yer almak ve söz sahibi olmak için ‘girişimcilik’ büyük önem arz ediyor. Sevgili gençler, diplomanızın üzerinde yazan İzzet Baysal ismini hiç unutmayınız. Bundan sonraki hayatınızda O’nu örnek alınız. İzzet Baysal gibi siz de hep dürüst ve ahlaklı kalın, kendinize güvenin, çok çalışın, mesleğinizde en iyi noktalara gelmeyi şiar edinerek, ülkenize ve milletinize hep faydalı olmayı düşünün.” şeklinde konuştu.

    Rektör Alişarlı, merhum İzzet Baysal başta olmak üzere, üniversitemize hiçbir karşılık beklemeden desteğini sürdüren İzzet Baysal Vakfı’nın Başkanı Ahmet Baysal ve mütevelli heyet üyelerine, Ali Ericek, Süreyya Astarcı, Yaşar Çelik, Şerafettin Erbayram, Bağışçılar Vakfı, Beypiliç (Mehmet Tanrıkulu) ve üniversitemizin gelişmesine destek olan tüm hayırseverlere şükranlarını sundu.

    Açılış konuşmasının ardından ilk konuşmayı İzzet Baysal Üniversitesi Mezunlar Derneği (İBUMED) Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Soyarslan yaptı. Soyarslan, “Yeni bir hayata adım attığınız bu mutlu gününüzde İBUMED olarak sizlerle bu sevince ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Amacımız, İzzet Baysal’ın eğitim dünyasında açtığı yolda ilerleyerek üniversitemizin kuruluşundan bu yana tüm mezunlarına ulaşmak, mezunlar arasında iletişim kurmak, beraberliği sağlamak, mezun adaylarına iş ve sosyal yaşantılarında pozitif ayrımcılık sağlayacak faaliyetleri organize etmek ve BAİBÜ kimliğini mezunlar vasıtasıyla yüceltmektir.” dedi.

    Ahmet Baysal: “Kuruluşundan Bugüne Üniversitemizde Çok Büyük Gelişmeler Oldu”

    İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ise, üniversitemizin kuruluşunun vakfın kurulduğu 1987 yılına kadar gittiğini anlatarak, “Üniversitemizin tanıtım filmini izlerken şunu düşündüm: O tarihten bugüne hakikaten çok büyük gelişmeler olmuş. Üniversitemiz 1992’de Bakanlar Kurulu kararıyla kurulduğu zaman, vakfımızın buraya yaptığı tesislerin sayısı, oran olarak söylüyorum, yüzde 95 idi. Bugün zannediyorum ki devletin katkısı, vakfımızın katkısının çok üstüne geçmiş. Üniversitenin yapılaşmasında vakfımızın katkısı yüzde 55’lerde kalmış. Şunu söylemek istiyorum. Burası bir devlet üniversitesidir. Bununla mutlu ve gururlu oluyoruz. Tabii üniversitenin kuruluşuna öncülük eden vakfımızın başkanı rahmetli İzzet Baysal’ı da hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

    “Rektörümün anlattığı projeleri mutlulukla duydum. Sadece yapılanlar değil yeni hedefler de çok güzel.” diyen Ahmet Baysal, bu çalışmalar ve yatırımlar için Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya teşekkür etti. Konuşmasında gençlere de seslenen Ahmet Baysal, eğitim hayatının meşakkatli bir süreç olduğunun altını çizerek, bugün aldıkları diplomaların önlerinde yeni ufuklar açmasını diledi ve dereceye giren tüm mezunlarımızı tebrik etti.

    Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, çok değerli akademik kadrosu, binlerce öğrencisi ve modern fiziki imkânlarıyla Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biridir. Yaşıtlarından çok daha iyi bir durumda bulunan üniversitemiz, İzzet Baysal Vakfı’ndan aldığı güçle her geçen yıl biraz daha büyümektedir. Büyük hayırsever İzzet Baysal’ın bizlere emanet ettiği eserlerini ve bu eserlerden biri olan üniversitemizi geliştirip daha modern yarınlara ulaştırmak, biz Boluluların ve bu üniversite çatısı altındaki herkesin en büyük görevidir. Üniversitemizden mezun olan gençlerimizin ülkemizin geleceğinde önemli bir yeri olduğunun bilincindeyiz.” şeklinde konuştu.

    Bolu Valisi Baruş: “Rektörümüz Üniversitenin Gelecek Vizyonuyla İlgili Önemli İfadelerde Bulundu”

    Bolu Valisi Aydın Baruş ise, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, kurulmuş olduğu 1992 yılından beri ülkemizin bilimine, insanına hizmet eden ve Bolu’ya ekonomik ve sosyal anlamda çok sayıda değer kazandıran bir üniversitedir. Yaklaşık 70 bin mezunu ülkemizin geleceğine kazandıran üniversitemizden Bolu ili olarak gurur duyuyoruz. Rektörümüz üniversitenin gelecek vizyonuyla ilgili önemli ifadelerde bulundu. Biz, Bolu’yu gelecekte sağlık, spor ve turizm alanlarında ülkemizin incisi olacak bir il olarak düşünüyoruz. Bu anlamda da üniversitemizin ilimizin geleceğine olan katkısının çok büyük olacağını düşünüyoruz. Özellikle yüksekokul düzeyinde olan turizm, sağlık ve spor alanındaki okullarımızın fakülte aşamasına geçmesi, yine Hukuk Fakültesi’nin üniversitemize kazandırılmasıyla birlikte bu katkının çok daha ileriye gideceğini düşünüyoruz. Başta Rektörümüz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

    Konuşmasında öğrencilere seslenen Baruş, özetle şunları kaydetti:

    “Eğitimin amaçlarından biri karakter sahibi bireyler yetiştirmektir. Karakter sahibi olmak çok önemlidir çünkü hayat mücadelesinde bazen size boyun eğdirmek isteyen bir takım hadiseler olacaktır. Bunun için burada almış olduğunuz ilmin size verdiği güvenle de özgür bir iradeye sahip olmanız çok önemli. Hiçbir zaman iradenizi kullanma kısıtlılığını kabul etmeyin. Özgür irade düşmanı olanlar, yakın zamanda deneyimlediğimiz fetö gibi örgütler bazen önünüze çıkacaktır. Kesinlikle bunlara tenezzül etmeyiniz. Çünkü sizin hür irade sahibi olmanız aynı zamanda bu ülkenin özgür ve hür irade sahibi olmasıdır. Özgür irade sahibi olmak aynı zamanda içinde bulunduğunuz koşulların esiri olmamayı öğretir.

    Sevgili gençler, ülkemize ve milletimize karşı sorumluluklarımız var. Bu güzel eğitim ocağını Bolu’ya kazandıran rahmetli İzzet Baysal başta olmak üzere, sizlerin çok daha iyi eğitim koşullarında geleceğinizi hazırlamanıza vesile olan hayırseverlerimiz var. Devletimizin ve milletimizin alın teriyle buraya sağlamış olduğu olanaklar var. Bu üniversite ortamının sağlayıcıları olan bu unsurlara minnet borcumuzu ifade etmemiz, hayırseverlere dua etmemiz, devletimize ve milletimize karşı sorumluluğumuzu da çok çalışarak yerine getirmemiz lazım. Diğer önemli husus, hiçbir zaman kökünüzü, değerlerinizi unutmayın. Bugün Anadolu toprakları üzerinde yaklaşık 1000 yıllık bir uygarlığız. Bu 1000 yıllık tarihimizi çok iyi öğrenelim. Unutmayın, millet bir ağaca benzer. Eğer ağacın kökleri sağlam değilse o ağacın yaşamını devam ettirmesi mümkün değildir. Biz bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsız ve hür yaşamasını işte bu sağlam köklere borçluyuz.”

    Rektör Alişarlı, Üniversitemizi Birincilikle Bitiren Eski Mezunlarımıza Teşekkür Belgesi Takdim Etti

    Çeyrek asrı tamamlayan üniversitemizi birincilikle bitiren eski mezunlarımızı tanıtan slayt gösterildi. Ardından halen üniversitemiz Fizik Bölümü’nde öğretim üyesi olan 2003-2004 Akademik Yılı birincimiz Doç. Dr. Hünkâr Kayhan, eski birincilerimizi temsilen bir konuşma yaptı. Doç. Dr. Kayhan, özetle “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ni birincilikle bitiren arkadaşlarımızın mutluluklarını, başarılarını kutlamaktayız. Şüphesiz ki bunda değerli hayırsever büyüğümüz merhum İzzet Baysal’ın ve diğer değerli hayırsever büyüklerimizin çok büyük payları vardır. Üniversiteden birincilikle mezun olmak çok büyük onur ve gururdur. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi çok güzel ve güzide bir üniversitedir. Gerek akademik imkânları gerek fiziki şartları ve gerekse sosyal şartları tüm öğrencilerimize çok güçlü bir zihin ve çok sağlıklı bir beden imkânı sunmakta. Ben bu imkânları sonuna kadar kullandım ve bugün mezun olduğum bölümde akademisyen olarak görev yapmaktayım. Yani mezun olduktan sonra da disiplinli çalışmanın devam ettirilmesi çok önemlidir.” diye konuştu.

    2001-2002 birincisi Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Özlem Çamlıbel Çakmak, 2003-2004 birincisi Doç. Dr. Hünkâr Kayhan, 2004-2005 birincisi Ali Kiracı, 2013-2014 lisans ve ön lisans birincileri Mustafa Orhan ve Saniye Erdoğan, 2015-2016 birincisi Sena Nur Karatay ile 2016-2017 ön lisans birincisi Gamze Torun’a, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

    2017-2018 Akademik Yılı’nda ise, BESYO Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi Koray Gökmen birinci, Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümü’nden Refika Özkaraman ikinci ve Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Esma Nur Kılınç ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilerimize İzzet Baysal Vakfı tarafından verilen ödülleri, Bolu Valisi Aydın Baruş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Ahmet Baysal tarafından takdim edildi.

    Bu yıl üniversitemizi birincilikle bitiren Koray Gökmen, burada yaptığı konuşmada, “Hayatımın geri kalanında bu üniversitede öğrendiğimiz ilkeleri yaşatacağımın, etik değerlerimizi koruyacağımın, İzzet Baysal’ın bize bıraktığı bu eşsiz mirasa sahip çıkacağımın, varlığımın temeli olan Türk istikbalini, Türk Cumhuriyeti’ni nefesim yettiğince muhafaza ve müdafaa edeceğimin sözünü vermek istiyorum. Bizler Türkiye’de ve Dünya’da bir üniversite yaptırıp hiçbir karşılık beklemeden devletine armağan eden İzzet Baysal’ın evlatlarıyız. Bu sebepledir ki her zaman göğsümü gere gere ‘Ben Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisiyim’ diyebildim. Bugünden itibaren de bu değerli kültürün içinde yetişmiş olmaktan onur ve gurur duyacağımı dile getirmek istiyorum.” dedi ve ardından mezuniyet yaş kütüğüne dönem plaketi çaktı.

    Ön lisans programlarında ise, Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler öğrencisi Mine Akkaş birinci, Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon öğrencisi Yağmur Korkmaz ikinci, Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler öğrencisi Zeliha Çelik üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilerimize İzzet Baysal Vakfı’nın verdiği ödülleri Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Barosu Başkanı Av. Ferit Atalay ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi takdim etti.

    Törende, Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun dönem birincisi Berna Uzunoğlu’na ödülü Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından  verilirken, diğer fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu birincilerinin ödülleri de dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, İzzet Baysal Vakfı yönetim kurulu ve mütevelli heyet üyeleri ile törene katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

    2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Ödül Töreni, öğrencilerimiz ve protokol üyelerinin birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

    Önceki İçerikBakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı