Ayvaz Elektromobil, Bolu Sanayisinin Katkısıyla Gelişecek

    Üniversitemizin TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları için tasarladığı Elektrikli Otomobil “Ayvaz”ın tanıtımı, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın, Bolu sanayici ve işadamlarına verdiği iftar programında  yapıldı.

    Bolu’nun önde gelen firmaların yetkililerince büyük beğeni kazanan Ayvaz Elektromobil’i, proje takımında yer alan öğrencilerle Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Özyurt tanıttı.

    Özyurt, “Ayvaz”ı TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları için tasarladıklarını ifade ederek, “TÜBİTAK bu yarışmanın 14.sünü düzenliyor. Biz üniversite olarak ilk defa katılıyoruz. TÜBİTAK kısa bir süre sonra başvurumuzu kabul etti ve bize 25 bin TL teşvik verdi. Makine mühendisliği ve elektrik elektronik bölümü öğrenci arkadaşlarımız birlikte bu işi üstlendik ve TÜBİTAK’ın verdiği destekle sıfırdan işe başladık.” Şeklinde konuştu.

    Ayvaz’ın Batarya Ünitesi Bolu Belediyesi’nden

    Özyurt, bu süreçte doğan ihtiyaçlarla ilgili olarak gerek üniversitenin gerek Bolu Belediyesi’nin destekleri için teşekkür ederek, “Özellikle Belediyemizin sağladığı destekle aracımızın bataryasını alabiliyoruz. Bu çalışmayı sürekli kılacağız ve her sene aracı geliştirmeyi sürdüreceğiz. TÜBİTAK başta olmak üzere yarışmalara sokacağız  ve sizlerin de desteğiyle şehrimizin, üniversitemizin adını temsil edeceğiz.” dedi.

    “İnsansız Hava Aracı ve Hidrojen Yakıtlı Araç Yapmayı Planlıyoruz”

    Doç. Dr. Ömer Özyurt, gelecek senelerde projeyi genişletmek istediklerini ifade ederek, “Örneğin insansız hava aracı projesine girmek istiyoruz. Hidrojen yakıtla araç projesine girmek istiyoruz. Öğrencilerimizde bu konuda müthiş bir iştiyakla işi sahipleniyorlar. Diğer üniversitelerin çalışmalarına bakıldığında o şehrin, kurumlarının ve iş dünyasının katkısının bu projelere katkısının büyük odluğunu görüyoruz. Çalışmaları sürekli oluyor ve yeniliklerini geliştiriyorlar. Biz de sizlerin desteğiyle sürekli kılmak istiyoruz ve farklı projelere yine sizlerin desteklerinizle girmek istiyoruz.” Diye konuştu.

    Sunumu ilgiyle izleyen konuklar Ayvaz Elektromobil’e katkı vermeye hazır olduklarını dile getirdiler.

    Önceki İçerikRektör Alişarlı, Bolu’nun Önde Gelen Sanayi Kuruluşu Temsilcileri ve İşadamlarını İftarda Ağırladı
    Sonraki İçerikÖğrenci Affı Duyurusu