Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İlk Mezunlarını Vermenin Sevincini Yaşadı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ilk mezunlarını verdi.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirilen törene, Rektör Yardımcısı ve Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Dekan Prof. Dr. Turan Karadeniz, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, fakültenin ilk mezunlarını vermenin sevinci ve heyecanını yaşadığını dile getirdi.

    Mezunlarımızı tebrik ederek, gelecek yaşamlarında başarılar dileyen Prof. Dr. Çiftçi, “2013 yılında fakültemizde eğitim öğretime başlamıştık. Bugün ise sevinci ve burukluğu birlikte yaşıyoruz. Öğrencilerimiz bizim ilk göz ağrımız. İnşallah ileride çok iyi yerlere gelirler, bundan eminim. Ezeli ve ebedi olan tek varlık Allah’tır. Allah’ın dışında her şeyin bir başlangıcı olduğu gibi bir sonu vardır. Okulunuzda başlayalı daha dün gibi, bugün ise bitiyor, ama bugün aynı zamanda yeni bir başlangıç. Değerli veliler, böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Buna katkımız olduysa ne mutlu bizlere. Onlar bizim de evlatlarımız oldular. Bundan sonraki hayatlarında hepsine başarılar diliyorum.” diye konuştu.

    Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz ise konuşmasına, İsrail’in sivil Filistinlilere uyguladığı vahşi katliamı kınayarak başladı. Karadeniz, şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

    2013-2014 yılında Tarla Bitkileri Bölümü ile eğitime başlayan fakültede halen 9 bölümün açık olduğunu kaydeden Prof. Dr. Karadeniz, “Bunlardan 5’inde lisans eğitimi yapılmaktadır. Fakültemizde 38 akademik, 8 idari personel ile 316 lisans öğrencimiz eğitim öğretimlerine devam etmektedir. Yeni kurulan fakat kurumsal kimliğini tamamlama yolunda hızlı adımlar atan fakültemizde bugün itibariyle 95 yüksek lisans öğrencisi ve 14 doktora öğrencisi eğitim öğretimini sürdürmektedir. Fakültemiz kısa bir süre önce eğitime başlamış olmasına rağmen TÜBİTAK ve BAP projeleri ile kurum ve özel sektör projeleri yürütmektedir. 2016 yılında ulusal düzeyde bir ceviz kongresi Bolu’da gerçekleştirmiş ve yine Moldova Komrat’ta 1. Uluslararası Tarım Kongresi’ni fakültemiz gerçekleştirmiştir.” ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler Muzaffer Barut, Muhammed Aydın ve Hakan Özbaş’a teşekkür plaketleri ve mezuniyet belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Bölüm birincisi Muzaffer Barut, yaş kütüğüne isim çaktı. Tören, mezuniyet belgelerini alan öğrencilerin kep fırlatmasıyla sona erdi.

    Önceki İçerik3. Abant Enfeksiyon Günleri Sempozyumu Üniversitemizde Yapıldı
    Sonraki İçerikCaz Konseri