AİBÜ Senatosu: “İsrail’in Saldırısı İnsanlık Suçudur ve Sorumlular Yargılanmalıdır”

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi Senatosu bugün (15.05.2018) yaptığı toplantıda, İsrail’in dün Gazze sınırında gerçekleştirdiği katliama aldığı kararla tepki gösterdi. 2018/84 sayılı Senato kararında şu ifadelere yer verildi:

    “Bilindiği gibi ABD, BM kararlarına aykırı olarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımış ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması kararını almıştır. ABD özellikle İsrail’in kurulduğu 14 Mayıs 1948 tarihinin 70. Yıl dönümüne denk getirecek şekilde Kudüs’te büyükelçiliğinin açılışını yapmıştır. İsrail’in kurulduğu o dönemde Filistinlilerin yurtlarından uzaklaştırıldığı ve Filistinliler tarafından büyük felaket anlamında “Nakba” olarak adlandırıldığı bu olayı protesto etmek için Filistinliler 14 Mayıs 2018’de “Büyük Dönüş Yürüyüşü” kapsamında barışçıl gösteriler düzenlemişlerdir.

    İsrail güvenlik güçleri tarafından şiddet kullanılarak yapılan müdahale ile çok sayıda masum insan hayatını kaybetmiş ve binlerce kişi yaralanmıştır. Silahsız sivil kişilere karşı büyük katliam niteliğindeki İsrail’in bu eylemi, insanlık suçları kapsamında değerlendirilmeli ve sorumlular yargılanmalıdır.”

    Önceki İçerikSeben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu’nda Mezuniyet Sevinci…
    Sonraki İçerikYeniçağa Yaşar Çelik MYO’da Mezuniyet Töreni Düzenlendi