CERAmini 2. Uluslararası Çağdaş Seramik Sergisi…

    CERAmini 2. Uluslararası Çağdaş Seramik Sergisi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde açıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından, ülkemize ve Bolu’ya çağdaş seramik müzesi kurmak amacıyla düzenlenen sergide, 17 ülkeden seramik sanatçısının 54 eseri yer alıyor.

    Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda açılan seramik sergisine, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Samettin Gündüz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu, Sergi Düzenleneme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Melahat Altundağ, uluslararası ve yerel sanatçılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

    Serginin açılışında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Melahat Altundağ, uluslararası seramik sanatçılarından oluşan Sergi Seçici Kurulu tarafından 110 eser arasından, 20’si uluslararası, toplam 54 eserin sergilemeye değer bulunduğunu söyledi. Altundağ, ilki 2014 yılında gerçekleştirilen sergide yer alan eserler ile bu sergide koleksiyona dahil olan tüm eserlerin özenle korunduğunu kaydederek, hedeflerinin, ülkemize ve Bolu’ya çağdaş bir seramik müzesi kazandırmak olduğunu vurguladı.

    CERAmini 2. Uluslararası Çağdaş Seramik Sergisi kapsamında ayrıca, Sergi Seçici Kurulu ve Düzenleme Kurulu üyelerinin eserlerinin yer aldığı serginin açılışı da yapıldı.

    Sergi Seçici Kurulu Üyesi, Güney Koreli Seramik Sanatçısı Nam Sook Chang, Kongre ve Kültür Merkezi Yeşil Salonda “TransExperience” konulu konferans verdi. Nam Sook Chang, kendi çalışmalarının yanı sıra Güney Kore ve Avrupa seramik sanatından yeni örnekler sundu.

    Seçici Kurul Üyesi, Alman Seramik Sanatçısı Heide Nonnenmacher ise “Mixedmedia” temalı çalıştay ve workshop gerçekleştirdi. Bolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de katıldığı çalıştay/workshopta Nonnenmacher, kendi çalışmalarından örnekler verdi; seramik teknikleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

    Sergi, 30 Nisan Pazartesi gününe kadar açık kalacak.

    Önceki İçerikAnket: “AİBÜ Köroğlu Yazarlık Mektebi Dergisi ismini arıyor”
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı