Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı,  18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Alişarlı mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Milletçe Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü idrak etmenin gurur ve mutluluğunu bir kez daha yaşıyoruz.

Şehit ve gazilerimiz Çanakkale’de, milletimizin dik duruşunu tüm dünyaya kanıtlamış ve asla unutulmayacak bir kahramanlık sergilemiştir. Asırlar boyu hür ve bağımsız yaşama idealini canlı tutan ecdadımız, Çanakkale savunmasında canlarını siper ederek şanlı tarihimizin en parlak zaferlerden birine ulaşmıştır. Çanakkale, milletimizin varoluş simgesi haline gelmiş ve tarihimizde bir destan olarak yerini almıştır.

Çanakkale’deki inanç, ruh ve iradeden hiçbir zaman geri durulmayacağını 15 Temmuz’da ve bugün Afrin’de Zeytin Dalı operasyonunda bir kez daha gösteren kahraman şehit ve gazilerimiz ile ebediyete uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Önceki İçerikBESYO Panel: Kadın ve Spor
    Sonraki İçerikPanel: “Vefatının 108. Yıldönümünde Osman Hamdi Bey”