14 Mart Tıp Bayramı Üniversitemizde Düzenlenen Törenle Kutlandı

    14 Mart Tıp Bayramı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı.

    Tıp Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkan Vekili İhsan Ağcan, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, Bolu İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Süleyman Özsarı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ural, öğretim elemanları, sağlık çalışanları ve temsilcileri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından ilk konuşmayı Bolu İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Süleyman Özsarı yaptı. Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan Dr. Özsarı, “14 Mart’ın bayram olarak kutlanmaya başlanmasından günümüze kadar tıp alanında yaşanılan gelişmeler ile çok iyi yetişmiş, üst düzeyde, yeniliklere açık ve yeni teknolojileri uygulayabilen hekimlerimizin sayısının giderek artması, bugünün önemini daha da artırmıştır.” dedi.

    Dekan Prof. Dr. Ahmet Ural ise, “14 Mart Tıp Bayramı ülkemizde sadece modern tıbbi eğitimin başladığı tarih olması itibariyle değil, ülkesini sevmenin ve yurtseverliğin bir göstergesi olarak da anlam kazanan bir gündür.” dedi.

    Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, Kanuni Sultan Süleyman Han’ın sağlıkla ilgili “Halk içinde muteber bir nesne yok, devlet gibi; Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi.” sözünü hatırlatarak, özetle “Bu sözü anlamlı kılan, kudretli bir padişahın söylemesinin yanında, hasta yatağında yatan bir hastanın sözü olması. Bu söz, bütün dünya, insanın olsa bile, sağlık olmadığında bunun hiçbir öneminin olmadığını çok güzel vurguluyor. Tek bir nefesin bile değeri ölçülemiyor. Hastalık olmayınca sağlımızın kıymetini de bilemiyoruz. Sağlığımızın başında ise hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız geliyor. Bu anlamda hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız, canımıza can katmakta, dertlerimize şifa olmak için gerektiğinde kendi sağlıklarını dahi feda ederek mücadele vermektedirler. Gülen yüzleriyle, sıcak ilgileriyle, fedakâr çalışmalarıyla, şifa olma arayışında her daim yanı başımızda olan hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza minnettarlığımızı belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

    Rektör Alişarlı: “Tüm Sağlık Çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı Kutluyorum”  

    Rektör Alişarlı, sözlerini “14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle, ülkemizin dört bir yanında bir nefes sıhhatin değerinin ölçülemeyeceği bilinciyle bu kutsal ve onurlu mesleği büyük fedakârlıkla icra eden, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerini aksatmayan, bilimin bütün imkânlarını halkımıza sunan, bunun için gayret gösteren tıp camiasının bütün mensuplarına sevgi ve muhabbetlerimi sunuyor, herkes için gelecek günlerin bugünden daha iyi olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.” diyerek tamamladı.

    Bolu Belediye Başkan Vekili İhsan Ağcan ise, 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ederek, “Aldığı her nefese şükretmesini bilen bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu medeniyeti oluşturan, insanlara en kıymetli hediyeyi, sıhhati veren, sağlıklı nesiller yetişmesine katkı ve emek veren, gayret gösteren, mesleğini ve ettiği yemini her şeyin üzerinde tutan sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimizi ve minnettarlığımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

    Vali Baruş: “Sağlık Hizmetlerinin En İyi Şekilde Yerine Getirilmesi, ‘Önce İnsan’ Anlayışının Gereğidir”

    Bolu Valisi Aydın Baruş ise, sağlığın insan yaşamının vazgeçilmez önceliği olduğunu belirterek, “Bir atasözü der ki: ‘Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi vardır. Hayata ümitle sarılmak için sağlımızı korumak zorundayız.” dedi.

    Sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde yerine getirilmesinin ‘önce insan’ anlayışının bir gereği olduğunu vurgulayan Vali Baruş, “Ülkemiz hem sağlık çalışanlarının niteliği hem de sağlık hizmetlerinde çok önemli ilerlemeler kat etti. Bugün dünyada sağlık hizmetlerinin en yaygın ve kaliteli verilebildiği ülkelerden biri haline geldi. Diğer taraftan Bolu’nun sağlık hizmetlerinde ulaştığı kalite seviyesi de son derece sevindirici bir düzeydedir. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2015 yılında yapılan araştırmalarda sağlık alanında ilimiz, en yaşanabilir ikinci il olmuştur. Bugün geldiğimiz memnuniyet verici gelişmişlik düzeyine ulaşılmasında koruyucu sağlık hizmetlerinden acil sağlık hizmetlerine kadar her alanda gece gündüz demeden fedakârca mesai sarf eden tüm sağlık çalışanlarının emeğinin ve katkısının çok büyük olduğunu ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

    Prof. Dr. Emin Kansu’dan “Akademik Mikroçevre ve Mentorun Önemi” Konulu Konferans…

    Açılış konuşmalarının ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi ve TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Emin Kansu, “Akademik Mikroçevre ve Mentorun Önemi” konulu konferans verdi. Dünyada ve ülkemizde tıp eğitiminin başlaması hakkında ayrıntılı bilgi veren Prof. Dr. Kansu, tarihsel süreçte üniversitelerin nasıl geliştiklerini ve bunun tıp bilimine katkılarını örneklerle anlattı.

    Konferansın ardından, meslekte 35 yıl ve üzeri hizmet veren hekimlere ödülleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Tıp Fakültesi dönem birincilerine hediyelerinin verilmesinin ardından kutlama programı, 1’inci sınıf öğrencilerinin beyaz önlük giyme töreni ile sona erdi.

    Önceki İçerikKısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma İlanı
    Sonraki İçerik2017-2018 Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği Sonuçları