‘Gençlerden Geleceğe Mektup’ Yarışması

    Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Gençlerden Geleceğe Mektup’ yarışması düzenliyor. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’e yönelik mektupların yazılacağı yarışma, 1 Ocak-31 Mart tarihleri arasında yapılacak.

    Gençlerin, tarihini bilen, okuyan-yazan ve düşünene bireyler olarak yetişmesi amacıyla hayata geçirilen yarışma 13-17/18-21/22-29 olmak üzere 3 farklı yaş kategorisinde düzenlenecek. Gençler; cumhuriyetin tarihi sürecine, cumhuriyet tarihine katkı sağlayan kişilere ve cumhuriyetin geleceğine (2023) ilişkin konularda mektup yazabilecek. Yarışmaya katılmak isteyen gençler 31 Mart tarihine kadar http://formlar.gsb.gov.tr/genclerdengelecegemektup/ internet adresi üzerinden başvuru yapabilecek. Online başvuru imkanına sahip olmayan gençler ise el yazısıyla yazdıkları mektupları en yakın gençlik merkezine teslim edecek.

    Yarışmada yazılan mektupların değerlendirilmesi ise iki aşamada yapılacak. Mektuplar önce 81 ilde kurulacak komisyonlarca değerlendirilecek ve 10 Nisan tarihine kadar illerde dereceye giren gençler açıklanacak. Yarışmaya katıldığı ilde 3 kategoride ilk 3’e giren gençlerin mektupları Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gönderilecek. Bakanlıkta kurulan komisyon Türkiye derecesine giren mektupları 30 Nisan’da açıklayacak.

    Gençlerden Geleceğe Mektup yarışmasında Türkiye derecesine giren gençlerden; Birinci olanlar, yurt dışı gezisi ile ödüllendirilecek, İkinci olanlara Ultrabook bilgisayar ve Üçüncü olanlara da Dizüstü bilgisayar ödülü verilecek.

    Önceki İçerikAİBÜ BESYO Öğrencisi, Artık Bir Olimpiyat Sporcusu
    Sonraki İçerik2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları