AİBÜ Tıp Fakültesi, Türkiye’de Radyoloji Uzmanlık Eğitimi Verebilen Sayılı Kurum Arasına Girdi.

Türk Radyoloji Derneği bünyesindeki Türk Radyoloji Yeterlik Kurulu, kurulduğu 2004 yılından bu yana sadece büyük şehirlerdeki 8 Radyoloji Ana Bilim Dalı’na verdiği ‘Radyoloji Uzmanlık Eğitimi Yeterlik Belgesi’ni bu yıl, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Radyoloji Ana Bilim Dalı’na verdi.

Türk Radyoloji Yeterlik Kurulu  Eğitim Kurumları ve Programı Değerlendirme Komisyonu, 2 Ekim 2017 tarihinde AİBÜ Radyoloji Ana Bilim Dalı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve bir değerlendirme raporu hazırlandı. Kurul tarafından ayrıca 2017 Ulusal Radyoloji Kongresi’ne davet edilen AİBÜ Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Safiye Gürel, bölümde yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda, AİBÜ Radyoloji Ana Bilim Dalı, büyük şehirler dışında yeterlik belgesi almaya hak kazanan ilk bölüm oldu.

Önceki İçerikTıp Fakültesi’nde Halk Sağlığı Merkezi Seminer Salonu Açılışı Yapıldı
    Sonraki İçerikAİBÜ Senatosundan Kudüs Açıklaması