Yazar Süleyman Gündüz İlahiyat Fakültesi’nde Konferansa Katıldı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi, Araştırmacı Yazar Süleyman Gündüz’ü konuk etti.  Çağın Çağrısı: Yeni bir dilin inşası mümkün mü? konulu bir konferans veren Gündüz, konuşmasında İslam Ülkeleri ve halklarının, çağın zorlukları ve sorunları karşısında yeni bir dil kurmaya mecbur olduklarını ifade etti.

    Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Gündüz, Müslüman halkların kendi iradelerine sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı. Batı aklının teknoloji, inovasyon vs dışında ‘düşünce’ anlamında artık  yeni bir şey sunamadığına dikkat çeken Gündüz, ABD başkanı Trump örneğini vererek batı dünyasında sistem dışı düşünebilecek bir bilgi, akıl kalmadı. Trump bunun en trajik örneğidir.” dedi.

    Fas’tan Endonezya’ya kadar olan bir coğrafyada Müslüman halkların yeniden bir bilgi inşa etmeleri gerektiğine değinen Gündüz, “Bu zor olsa bile imkansız değildir. Bizim bugün bu çağa bir cevap yetiştirmemiz gerekiyor. Çağa yürümenin en önemli dinamiği, müslüman bir bedenle birlikte müslüman bir akla sahip olmaktır. Müslüman bir akıldan çözümler üretmektir. Bedenler gibi zihinlerin de müslümanlaşması gerekir. Eğer müslümanlar üçüncü büyük bir koşu başlatacaklarsa onun temel dinamikleri; özgürlük, eşitlik, adalet, merhamet ve selamın dili olmalıdır. Aramızda sevgiyi, merhameti, adaleti mutlak anlamda yaygınlaştırmamız gerekiyor. İnanıyorum ki bu gerilim ve kaosun içinden bağımsız bir akıl, eşit bir vicdan, merhametli bir dil ve selamı yaygınlaştıracak bir idrakle çıkılacaktır. Bizler, bütün düşüncelerimizi, inancımızı bütün insanlık için tahayyül etmeliyiz. Dijital çağda artık sınırlar kalktı. Bulunduğunuz yerden dünyanın en uzak köşesindeki bir insanla iletişime geçme imkanı var. Bu nedenle bu çağın dilini müslüman bir akılla inşa etmeliyiz ve buna mecburuz.” şeklinde konuştu.

    Konferansın sonunda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Yazar Süleyman Gündüz’e plaket takdim etti.

    Önceki İçerikKPSS/2017-2 Atamaları Hakkında Duyuru
    Sonraki İçerikMÜSİAD Bolu Şubesi’nden Rektör Alişarlı’ya Ziyaret…