Gazeteci-Yazar İsmail Kılıçarslan AİBÜ’de Medeniyet Kavramını Anlattı

    Gazeteci Yazar İsmail Kılaıçarsalan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bolu Temsilciliği tarafından düzenlene “Medeniyet Ne Değildir?” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Rektör Yarımcıları Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Prof. Dr. Erol Ayaz, AİBÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Samettin Gündüz’ün yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

    Medeniyet ne değildir? sorusundan yola çıkarak İslam medeniyetinin, Batı medeniyetinden farklarını analiz eden Yazar Kılıçarslan,  “ Öncelikle İslam Medeniyeti, 1400 yıl önceki çıkış noktasından bugüne kesintisizlik içerisinde bir gelişme içerisindedir. İslam Medeniyeti, bir kişi veya işi sadece güzel olduğu için sevmez, ilgilendiği ne varsa onu güzelleştirmeyi amaçlar. Yani dünyaya baktığı yeri güzelleştirme çabasındadır. İslam medeniyeti amacı olmayan herhangi bir şeyi üretmez ve İslam medeniyeti tekrarı esas alır.”şeklinde konuştu.

    Konuşmasında, Abbasilerin kurduğu Beytül Hikme örneğini veren Kılıçarslan, İslam medeniyetinin kesintisizlik içinde tekamülünü devam ettirmesi gerektiği ve bu sebeple fertlerin etkileşime açık ve özgüvenle çalışmaları gerektiğini kaydetti.

    Önceki İçerikAlbaraka Türk’ten Rektör Alişarlı’ya Ziyaret…
    Sonraki İçerikSon Kuşlar Film Gösterimi ve Söyleşisi