AİBÜ’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79’uncu yıl dönümünde Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen törenle anıldı.

Gölköy kampüsündeki Atatürk Anıtı’na Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz tarafından çelenk sunulmasının ardından, saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalmasıyla iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklâl Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi.

Kongre ve Kültür Merkezi Bordo salonda ise üniversitemiz ev sahipliğinde Bolu Valiliği ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma programı gerçekleştirildi.

Programa, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu 2. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Metin Eştürk, Bolu Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Baro Başkanı Ferit Atalay, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanlığı’nda görev yapan askeri personel, akademisyenler, ilimizde eğitim gören ortaokul ve lise öğrencileri katıldı.

Bolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Cemal Güney’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından lisenin öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Işığımız Atatürk” adlı 10 Kasım Oratoryosu beğeniyle izlendi.

Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanında ise Atatürk Resimleri sergisi açıldı.

Önceki İçerikProf. Dr. Mustafa Alişarlı’nın 10 Kasım Mesajı
    Sonraki İçerikÜniversitemizde YÖK Kalite Değerlendirme Süreci Başladı