Akademik Yıl İlk Dersi: Popüler Kültür ve Gençlik-Video

    Abant İzzet Baysal Üniversite’sinin  2017-2018 Akademik Yılı’nın ilk dersi, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından “Popüler Kültür ve Gençlik” konusunda verildi.

    Gençlerle kuşak çatışmasının tarih boyunca hep var olduğunu, söz konusu çatışmanın günümüzde hız kazandığını anlatan Tarhan, sunumunda ileride sadece popüler kültür mü olacak sorusunu irdeledi.

    Dersinde popüler kültürün, genç ve çocuklar üzerindeki uyuşturucu etkisine değinen Tarhan, sosyal medya bağımlılığının artık klinik bir vaka olarak değerlendirmeye başlandığını ifade etti. Tarhan, ‘Gelecekte nasıl bir kültür üretimi olacak?’ sorusunun önemine değindiği konuşmasında, ‘iyi ve ahlaklı insan’ kavramlarını, tarihsel süreçte batı ve doğu toplumlarının değerlerinden yola çıkarak ele aldı. Tarhan, konuşmasının sonunda “Bilgi çağından, bilgelik çağına bir geçiş yaşanıyor. Yüksek teknolojiyi üretmeyi başaran ve bilgiye hükmeden ülkeler çağa da hükmediyor. İyi insan yetiştirerek bilgelik çağını yakalayabilmemiz önem arz ediyor. İnsan, iyi bir insan olup aynı zamanda inançlarının gereğini yaşayabilir. Bu, birbirinin karşıtı değil birbirinin tamamlayıcısıdır. Bunun için, kendi kültürümüze kendi modernliğimizi oluşturmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

    Önceki İçerikSağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kısmi Zamanlı Öğrenci İlanı
    Sonraki İçerikAkademik Yıl Açılış Törenimiz, Bakan Faruk Özlü’nün Katılımıyla Gerçekleştirildi