2017-2018 Güz ve Bahar Dönemi Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Hk. Duyuru

    Muafiyet Sınavı Başvuru Tarihi ve Yeri:

    18-24 Eylül 2017 (saat 17.00’a kadar)

    Başvuru için tıklayınız.

    Muafiyet Sınav Tarihi ve Yeri:

    27 Eylül 2017 Çarşamba

    Saat:10.00

    Her öğrenci kendi fakültesinde/yüksekokulunda sınava girecektir.

    Üniversitemize ilk kez kayıt yaptırarak 2017-2018 Akademik Yılında 1. Sınıfa başlayacak ve İngilizce hazırlık eğitimi almayacak olan bölümlerdeki öğrencilerimizi kapsayan bir, ders muafiyet sınavıdır.

    Sınava katılım mecburi değildir.

    Muafiyet sınavına eğitim süresi boyunca yalnızca bir defa girilebilir.

    Sınav içeriği A1 – A2 seviyelerini kapsar. Muafiyet sınavı test şeklinde olup ayrı ayrı her bir bölümden (İngilizce I, İngilizce II) 55 ve üzeri puan alan öğrenciler, 1. Sınıf güz ve bahar yarıyılındaki İngilizce I ve II derslerinden muaf sayılacaklardır.
    Muafiyet sınavında başarısız olanlar ise, sınava girmeyen diğer öğrenciler ile birlikte bu dersi güz ve bahar döneminde zorunlu olarak okuyacaklardır.

    İngilizce I-II Muafiyet Sınavı, yeni kayıtlı öğrencilerin 1. Sınıf, 1. ve 2. yarıyıllarında var olan İngilizce I ve II derslerinden muaf olmaları için hazırlanan bir sınavdır. Bu nedenle, hazırlık eğitimi almamışsa, 2017 ve öncesi kayıtlı öğrencilerin (Fen Bilgisi Öğretmenliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümleri hariç) muafiyet sınavına girme hakları yoktur.

    Eğitim Fakültesi, Fen Bilgisi Öğretmenliği ile Beden Eğitimi Spor ve Yüksekokulu, Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümlerinin İngilizce I ve II dersleri 2. Sınıf, 3. ve 4. yarıyılda olduğu için bu bölümlerin sadece 2016 yılı kayıtlı öğrencilerinin 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde muafiyet sınavına girme hakları vardır.

    Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi İngilizce dersleri, dönemlik değil yıllık derslerdir. Bu nedenle, bu bölümlerde, İngilizce muafiyet sınavı İngilizce I ve II olarak ayrılmadan, tek bir sınav olarak gerçekleştirilecektir.

    Bolu Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünün İngilizce dersi, 6 kredilik derstir ve bu bölüm öğrencilerinin muafiyet sınavına girme hakları yoktur, girseler dahi muafiyet kazanamazlar.

    Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Turizm İşletmeciliği Bölümünün İngilizce dersleri, 6 kredilik derstir ve bu bölüm öğrencilerinin muafiyet sınavına girme hakları yoktur, girseler dahi muafiyet kazanamazlar.

    Fen–Edebiyat Fakültesi; Biyoloji, Matematik ve Sosyoloji bölümlerinin müfredatında İngilizce I ve II dersleri yoktur. Bu bölüm öğrencilerinin muafiyet sınavına girme hakları yoktur.

    İlahiyat Fakültesine kayıtlı öğrencilerden, Arapça hazırlık eğitimi alan 2016 girişli öğrencilerin muafiyet sınavına girme hakları vardır.

    Dikey geçiş ve yatay geçiş öğrencilerinin muafiyet sınavına girme hakları yoktur.

     

    Önceki İçerikSağlık Bilimleri Üniversitesi Yatay Geçiş Hk. Duyuru
    Sonraki İçerik2017-2018 Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı