TÖMER’de Mezuniyet Heyecanı…

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) 2016-2017 dördüncü dönem mezunlarını verdi. Yaklaşık bir yıl önce üniversitemizde çeşitli bölümlere yerleşen uluslararası öğrenciler, Türkçe öğrenmek için başladıkları TÖMER’den başarıyla mezun oldular. Öğrenciler yeni akademik yılda bölümlerine başlayacaklar.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan TÖMER Müdürü Doç. Dr. Halit Karatay, Ekim ayından bu yana yaklaşık 1000 saatlik bir eğitim programı uyguladıkları öğrencilere seslenerek, “Eğitim öğretim hayatı, insan hayatının her aşamasında önemlidir. Bu aşamayı başarıyla tamamladınız, sizleri tebrik ediyorum. Medeniyetleri kurmak bilimle, fenle, teknolojiyle olur. Bunların yükselmesi ve devamlılığının sağlanması siz gençlerin omuzlarında olacaktır. Bunların korunması, sürdürülmesi aynı şekilde sevgi, kardeşlik ve barış köprülerinin kurulmasıyla mümkündür. Burada size verdiğimiz eğitim, emek, duruş, öğrenme stili, sorunlarla baş etme yöntemleri umarım bütün hayatınızda model olur diye umut ediyoruz.” dedi.

    Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Coşkun ise, dil öğrenmenin zor bir süreç olduğuna dikkati çekerek öğrencilerden dil çalışmalarına mutlaka devam etmelerini istedi. Coşkun, sözlerini, “Siz aynı zamanda dili öğrenmekle kalmayıp, ülkemizin kültürünü, değerlerini, göreneklerini de öğrenmiş oldunuz. Bundan sonraki yaşantınızda bu değerler ve güzelliklerle birlikte çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” diyerek tamamladı.

    Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise, öğrencilerin bölümlerini de tamamladıktan sonra ülkemizden güzel anılarla ayrılmalarını dileyerek, üniversitemizin ve Bolu Belediyesi’nin kapılarının her zaman kendilerine açık olacağını söyledi.

    Konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları etkinlikleri sahnelediler.

    Önceki İçerikÜstün Yetenekli Öğrencilere Katılım Belgeleri Verildi
    Sonraki İçerikAİBÜ’de “Son Milli Mücadele 15 Temmuz” Programı…