AİBÜ’de 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni Düzenlendi

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törende, İzzet Baysal Vakfı tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da dereceye giren mezunlara İzzet Baysal Takdir Belgesi ve ödülleri takdim edildi.

    Tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Gölköy kampüsündeki Atatürk ve İzzet Baysal anıtlarına çelenk sunulmasıyla başladı.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda düzenlenen törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, AİBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Ayaz ve Prof. Dr. Hamit Coşkun, İzzet Baysal Vakfı yönetim kurulu ve mütevelli heyeti üyeleri, il müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, sürekli büyüyen ve gelişen üniversitemizin yaklaşık 35 bin ferdi barındıran büyük bir aile olduğunu belirterek, “Böyle bir üniversitede bulunmaktan ve hizmet etmekten büyük bir mutluluk ve onur duymaktayız. Bu yıl üniversitemizin çeşitli birimlerinde eğitim ve öğretim görüp mezuniyet aşamasına gelen yaklaşık 5 bin öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerimiz mezun oldukları birimlere göre 2, 4, 5 ve 6 yıl boyunca almış oldukları dersleri, ödevleri, staj ve projeleri, sınavları başarı ile tamamlamış, neticede bu mutlu günü hak etmiş, yetişen elemanlar olarak yurdun her köşesinde hizmet etmeye amade hale gelmişlerdir. Fakülte, meslek yüksekokulu ve yüksekokullardan mezun olma aşamasına gelen, birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü elde ederek ödülü hak eden değerli öğrencilerimizi içtenlikle kutluyorum.” diye konuştu.

    Mollaibrahimoğlu: “İzzet Baysal’ı Unutmayınız”

    Konuşmasında öğrencilere seslenen Mollaibrahimoğlu, özetle “Vatanını, milletini seven, düşünen ve ülkesine hizmet etmeyi gaye edinen, insanları ötekileştirmeyen bir anlayışa sahip, nazik, ahlaklı, dürüst gençler olmaya özen gösteriniz. Ülkemizin her alanda kalkınması, ilerlemesi ve çağdaş ülkelerin refah düzeyine ulaşması için gayret gösteriniz. Bayrağımızdan, istiklâlimizden, vatanın bölünmez bütünlüğünden, milletimizin birlik ve dirliğinden asla taviz vermeyiniz. Üniversitemizin kurucusu, büyük hayırsever, vefakâr, cefakâr ve gençlerin yetişmesi için ve Bolu halkına hizmet için malını, mülkünü vakfeden merhum İzzet Baysal’ı unutmayınız. Fitne, fesat, haset, yalan, dolan ve iftiralardan uzak durunuz. Mesleğinizi severek yapınız. En büyük sermayenin sevgi olduğunu hatırınızdan çıkarmayınız. İnsanlara değer veriniz. Menfaatlerinizi öncelemeyiniz. Herkesin hakkına, hukukuna saygılı olunuz. Nerede olursanız olunuz milli, manevi ve kültürel değerlerimize, şanlı tarihimize sahip çıkınız.” ifadelerini kullandı.

    AİBÜ Lisans Birincisi, Uluslararası Öğrencimiz Oldu

    Bu yıl üniversite lisans birincisi Maldivler’den üniversitemize gelen uluslararası öğrenci Aishath Azma oldu. Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nü bitiren Azma yaptığı konuşmada, merhum İzzet Baysal ve İzzet Baysal Vakfı’nın girişimleriyle kurulan AİBÜ’nün 2016-2017 mezuniyet ve ödül töreninde olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

    Maldivler’den üniversitemize nasıl geldiğini anlatan Azma, “İyi ki geldim. Gerçekten çok şeyler öğrendim burada. Hayvanlara ve bitkilere bambaşka bir gözle bakıyorum artık. Çok güzel bir eğitim aldım burada. Okulumuzun kurucusu merhum İzzet Baysal’a çok şey borçluyum. Bizlere bilim dünyasının kapılarını açan bütün hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bugünleri özleyeceğimi çok iyi biliyorum. İyi ki sizleri tanıdım. Artık ikinci milletim olarak gördüğüm bu güzel ülkede eğitimimi tamamlayabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.” şeklinde konuştu. Azma, konuşmasının ardından yaş kütüğüne dönem plaketi çaktı.

    İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ise, üniversitemizde Türk öğrencilerin yanı sıra uluslararası öğrencilerin eğitim görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında öğrencilere seslenen Baysal, “Mezun öğrencilerimiz arasında dereceye girmeyi başardınız. Bu büyük bir onur ve gurur sizler için. Ama unutmayın, İzzet Baysal Vakfı’nın da verdiği bu ödüllerin hakikaten ayrı bir yeri var. İzzet Baysal Vakfı’nın imzasını taşıyan bir takdir belgesi, mesleğinize layık olduğunuzu gösteren, manevi kıymeti çok büyük bir liyakat belgesidir ve merhum İzzet Baysal’ın sağlığında tesis edilmiştir.” dedi.

    Vali Baruş: “İzzet Baysal Üniversitesi, Ülkemizin Seçkin Üniversitelerinden Biri Haline Geldi”

    Bolu Valisi Aydın Baruş ise, üniversitenin iki temel fonksiyonu olduğunu vurgulayarak, “Birinci fonksiyonu, özgür düşünme ve eleştirel bakma yeteneği kazandırma, bu anlamıyla da üniversiteler evrensel nitelik taşıyor. Biraz önce birinci olan kızımızda da gördüğümüz gibi üniversitenin milliyeti, kültürü, ırkı olmaz. Çünkü üniversiteye gitmek demek dünyadaki bütün ilim çiçeklerinden faydalanmayı gerektirir. İkinci fonksiyonu, gençlerimizi geleceğe hazırlamaktır. Bu yönüyle üniversiteler millidir. Çünkü toplumu, milleti, ülkesi için faydalı insan yetiştirmek üniversitelerimizin görevidir. 1992 yılında kurulan İzzet Baysal Üniversitesi de ilimizin, ülkemizin seçkin üniversitelerinden biri haline geldi. Bu vesileyle rahmetli İzzet Baysal büyüğümüzü minnet ve şükranla anıyorum. Çünkü O’nun yakmış olduğu meşale, Bolu’da çok değerli insanların yetişmesine ve ülkesine, milletine hizmet eder hale gelmesine vesile oldu. Biz üniversitemizin ilimizdeki varlığı ve burada yetişen gençlerimizle gurur duyuyoruz.” diyerek dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

    Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere, Bolu protokolü ve İzzet Baysal Vakfı yönetim kurulu ve mütevelli heyeti üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Lisansta AİBÜ birincisi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Aishath Azma, ikinci İlahiyat Fakültesi İlahiyat Bölümü’nden Kübra Akgün ve üçüncü ise Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden Merve Kaya oldu. Ön Lisansta ise Mudurnu Süreyya Astarcı MYO Mimari Restorasyon Programı’ndan Gamze Torun birinci, Gerede MYO Bilgisayar Programcılığı’ndan Mücahid Bağcı ikinci, Mengen MYO Aşçılık Programı’ndan Ayşe Telli ise üçüncü oldu.

    Törende, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve bakan yardımcılarından gelen tebrik ve teşekkür mesajları okundu.

    Önceki İçerik2017-2018 Akademik Yılı Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği Başvuruları
    Sonraki İçerikRamazan Bayramınız Kutlu Olsun