Olimpiyat Şampiyonu Sporcular, Deneyimlerini BESYO Öğrencileriyle Paylaştılar

    Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcularımız Hamide Bıkçın Çetiner ve Halil Mutlu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen söyleşiye katıldılar.

    Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından Kongre ve Kültür Merkezi Yeşil salonda “Olimpiyat Sporcularımız AİBÜ BESYO’da” söyleşisi düzenlendi.

    Arş. Gör. Devrim Bulut moderatörlüğünde öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştiren milli sporcular, spora nasıl başladıklarını, olimpiyat oyunları sürecinde neler yaşadıklarını ve yarışmalara nasıl hazırlandıklarını ayrıntılarıyla anlattılar.

    Söyleşide ilk sözü alan Tekvandoda ülkemize ilk olimpiyat madalyasını kazandıran, 2000 Sydney Yaz Olimpiyatları üçüncüsü Hamide Bıkçın Çetiner, çocukken başladığı tekvandoyu “Kızlar tekvando yapamaz” diyen aile büyükleri ve ardından anne olmasından dolayı bir süre bırakmak zorunda kaldığını söyledi. 1999 yılında Gazi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü’ne girdikten sonra tekvandoya yeniden başladığını ifade eden Çetiner, olimpiyatlarda her zaman şampiyonluğu hedeflediğini vurgulayarak, öğrencilere çok çalışmalarını ve asla pes etmemelerini tavsiye etti.

    3 Olimpiyat, 5 Dünya, 9 Avrupa şampiyonluğu bulunan ve 20’den fazla dünya rekoruna imza atan haltercimiz Halil Mutlu ise, Bulgaristan’da spora nasıl başladığını ve Türkiye’ye gelişini anlatarak başladığı konuşmasında, öğrencilere milli ve manevi değerlere bağlı kalarak hedefleri doğrultusunda vazgeçmeden çok çalışmalarını önerdi.

    Söyleşinin sonunda milli sporcularımıza BESYO Müdürü Doç. Dr. Ümid Karlı ve öğretim elemanları tarafından teşekkür plaketi ve hediye takdim edildi.

    Önceki İçerikGerede MYO Öğrencilerinin Tasarlayıp Ürettikleri Ürünler Sergilendi
    Sonraki İçerikRektör Vekili Prof. Dr. Mollaibrahimoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyareti…