AİBÜ, 23 Nisan Resim ve Şarkı Yarışmalarına Ev Sahipliği Yaptı

    Bolu Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel düzenlenen resim ve şarkı yarışmalarının ödül törenleri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda gerçekleştirildi. Törene, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Programda ilk olarak “Hayalimdeki Bolu” resim yarışmasının eserlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Serginin gezilmesinin ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Programda daha sonra, Bolu Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez kente özgü çocuk şarkıları oluşturmak için açtığı Bolu konulu Çocuk Şarkıları Beste Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

    Törende konuşan AİBÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Durak, çocuk şarkıları repertuvarına Bolu konulu özgün eserler kazandırmak amacıyla düzenledikleri bu yarışmada, 36 şarkıdan 10’unun finale kaldığını söyledi. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise, dereceye giren eserlerden oluşan bir CD hazırlayacaklarını ve bu CD’nin Uluslararası Köroğlu Festivali’ne yetiştirileceğini kaydetti.

    Konuşmaların ardından 10 eser, Çiğdem Durak yönetimindeki Bolu Belediyesi Çocuk Korosu tarafından seslendirildi ve dereceye giren şarkılar açıklandı.

    Önceki İçerikTurizm Haftası Kapsamında AİBÜ’de Sağlık Turizmi Ele Alındı
    Sonraki İçerikAİBÜ, Bolu’daki 8 Lisenin Öğrencilerini Ağırladı