Uluslararası Öğrencilerden “Çeşitlilik İçinde Birlik” Temalı Etkinlik…

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) “Çeşitlilik İçinde Birlik” temasıyla 2. Uluslararası Öğrenciler Günü düzenlendi.

    AİBÜ Uluslararası Öğrenci Birliği (ISA) ile Erasmus Öğrenci Topluluğu (ESNIBU) iş birliğiyle Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, 30’u aşkın ülkeden uluslararası öğrencimiz gün boyunca açtıkları stantlarda yöresel ve kültürel zenginliklerini tanıttılar; Bordo salonda düzenlenen etkinlikte ise yerel şarkılar söyleyip dans gösterileri sundular.

    Etkinliğin açılışına Rektör Vekili Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Öğrenci Konseyi Başkanı Fatih Öztürk ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

    Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, üniversitemizde yaklaşık 61 ülkeden 248 uluslararası öğrencimizin eğitim gördüğünü belirterek, “Bu organizasyon, uluslararası öğrencilerimizin üniversitemizde bir aile ortamı oluşturduklarının güzel bir kanıtı, kendi ülkelerini ve kültürlerini tanıtmaları açısından da önemli bir aktivite. Emeği geçenleri kutluyorum. Biz de uluslararası öğrencilerimiz için bir web sayfası hazırladık, sayfamız 4 ya da 5 dilde aktif olarak çalışacak.” diye konuştu.

    ISA Başkanı Süleyman Halif ise, 2. Uluslararası Öğrenciler Günü’nü “Çeşitlilik İçinde Birlik” teması kapsamında düzenlediklerini belirterek, farklı ülkelerden ve kültürlerden gelsek de insan paydasında buluşmamızın bizleri bir araya getiren en önemli ortak noktamız olduğunun altını çizdi.

    ESNIBU Başkanı Cem Kaan Aksoy ise, bu tür etkinliklerle Asya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika kültürlerini daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade ederek, “Aslında ne kadar farklı görünsek de bir o kadar da aynıyız. Bu organizasyonda çeşitlilik içinde birlik temasını seçerek bunları sizlerle de paylaşmak istedik.” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri stantları tek tek gezerek uluslararası öğrencilerle sohbet ettiler.

    Önceki İçerikAİBÜ, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nu Ağırladı
    Sonraki İçerikBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı&AİBÜ, Metroloji Etkinliği…