AİBÜ Rektörlüğü Kınama Mesajı

    Hollanda’nın Rotterdam kentinde vatandaşlarımızla buluşmak isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya, Hollanda Hükümet yetkililerinin yaptığı engellemeyi ve vatandaşlarımıza yönelik muamelesini kınıyoruz. Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın ve aziz milletimizin nefret  duygularını kışkırtıcı mahiyetteki engelleyici ve yasaklayıcı tutum, günümüz evrensel hukuk normlarına aykırı olup, kabul edilemezdir.

    Son yıllarda Avrupa’da, ırkçılığın normalleştirildiğini, İslamofobi ve göçmen karşıtlığına yönelik söylemlerin ana akım siyasetin parçası haline geldiğini üzülerek görmekteyiz. Hollanda’nın uluslararası organizasyonlarda birlikte çalıştığı bir Ülkenin bakanlarına yönelik diplomatik ve demokratik teamüllere aykırı bu son tutumu,  demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda samimiyetlerinin sorgulanmasına neden olmuştur.

    Devletimizi temsil eden bakanlarımıza ve kendileriyle buluşmak isteyen soydaşlarımıza yapılan muamele karşılıksız kalmayacaktır. Sayın Bakanlarımız ve Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken kendileri ile güçlü bir dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.

    AİBÜ Rektörlüğü

    Önceki İçerikEğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü “Anma Programı”
    Sonraki İçerikBIGG 1512 TÜBİTAK Teknogirişim Sermaye Destek Programı “Bilgilendirme Günü” Hk. Duyuru